Bankmutaties exporteren uit je bank

Heb je een zakelijke bankrekening bij een van de grote en bekende Nederlandse banken? dan kun je inloggen bij je online bankieren omgeving en daar een export maken van jouw bankmutaties.
  1. Login op de zakelijke online bankieren omgeving van jouw bank.

2. Allereerst bepaal je over welke periode je je mutaties wilt exporteren. Je kunt dit bijvoorbeeld elke maand doen maar ook per kwartaal.

3. Alle grote Nederlandse banken leveren een export mogelijkheid van je bankmutaties. Per bank verschilt waar dit precies staat, raadpleeg daarvoor de website van je bank. In principe zou dit goed te vinden moeten zijn.
    Exporteer en download de transacties naar een MT940 (of Swift / .swi) of CAMT.053 bestand voor de desbetreffende periode die jij in je boekhouding wilt gaan verwerken.

Een MT940 bestand (of SWIFT / .swi) of CAMT.053 bestand is een bestandsformaat om financiële banktransacties te exporteren.

1. Sla je MT940/CAMT.053 bestand op een locatie op zodat je het bestand goed terug kunt vinden. Het kan handig zijn om het bestand voor langere tijd op te slaan zodat je altijd een backup hebt van je banktransacties.

Ga vervolgens door met het importeren van je bankmutaties in Rompslomp