Betalingen importeren via Excel

Vanuit het betalingen overzicht is het mogelijk om bankmutaties te importeren via de automatische bankkoppeling, of door een MT940/CAMT.053 bestand te uploaden naar betalingen in Rompslomp. Heb jij betalingen die je wilt importeren, maar kun je er geen MT940/CAMT.053 export van maken en maak je geen gebruik van de bankkoppeling? Bijvoorbeeld in het geval van een creditcard, Paypal of particuliere rekening? Dan kun je deze toch importeren via onze Excel import.

Hoe importeer je betalingen via Excel

Ga als volgt te werk als je betalingen wilt importeren via een Excelbestand.

• Ga allereerst naar het menu Betalingen
  • Klik op de rekening tab waar je de betalingen naartoe wilt importeren
  • Klik vervolgens aan de rechterkant van de groene knop 'Importeren' op het pijltje naar beneden en kies dan 'Importeer XLSX'.
Bankmutaties importeren
  • De volgende popup wordt geopend:
Bankmutaties importeren
  • Kies er voor om een voorbeeld bestand te downloaden, deze kun je vervolgens vullen met de juiste betalingsgegevens.
    • Elke regel in het Excelbestand is een losse betaling
    • Vul per regel de datum, beschrijving en het bedrag in
    • Het is belangrijk dat de kolommen Datum, Beschrijving en Bedrag in het Excelbestand staan en niet worden gewijzigd.
Bankmutaties importeren
  • Sla het bestand weer op en upload deze vervolgens via het scherm door op de knop 'Bestand (.xlsx) te klikken en het bestand te selecteren. Klik daarna op 'importeren'.

• Je ziet dan een voorbeeld van de betalingen die geïmporteerd zullen worden.

Bankmutaties importeren
  • Klik op 'Betalingen importeren' en alle betalingen zullen geïmporteerd worden in Rompslomp.