Handmatig betalingen toevoegen

Geschreven:

Werk je niet met betalingen via de bank (bankmutaties) dan kun je handmatig betalingen aan je boekhouding toevoegen. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn als je geen zakelijke bankrekening hebt of dat je met kas omzet werkt. We leggen hier uit hoe dit in zijn werk gaat.

Let op: Als je gebruik maakt van de bankkoppeling of het importeren van het MT940/CAMT.053 bestand, raden we af om handmatige betalingen toe te voegen. Het toevoegen van een handmatige betaling kan zorgen voor een saldo verschil.

Handmatig een betaling toevoegen

1. Ga naar het betalingen scherm in Rompslomp
  2. Klik bovenin op de knop "Nieuwe betaling"
  3. Het volgende scherm opent zich, vul hier alle benodigde gegevens in

Handmatig een betaling toevoegen
  4. Druk op "Voeg betaling toe" en je betaling wordt aan het betalingen overzicht toegevoegd

Nieuwe betaling vanaf een factuur of uitgave

Je kunt ook vanuit een factuur of uitgave nieuwe betalingen toevoegen. Dit doe je door de uitgave of factuur te openen, klik dan in het menu aan de rechterzijde op de knop "Pas betaling aan". Er opent een pop-up om een nieuwe betaling toe te voegen of een bestaande betaling aan de factuur of uitgave te koppelen.

Betaling wijzigen

Heb je handmatig een betaling toegevoegd dan kun je deze nog wijzigen. Ga hiervoor naar het betalingen overzicht en klik aan de rechterkant op de regel van de betaling op het wijzigen icoon.

Bekijk hier hoe je je betalingen verwerkt in je boekhouding