Het Rompslomp Blog

Jortt vs. Rompslomp: welk pakket past bij jou?

Geschreven door de Rompslomp redactie | Oct 2, 2024 4:30:00 AM

Net als veel boekhoudpakketten die zijn gericht op zzp'ers, beloven Rompslomp en Jortt om van traditioneel boekhouden af te doen. Veel zzp'ers zijn namelijk niet gaan ondernemen omdat ze boekhouding zo een leuk vak vonden. In plaats daarvan proberen beide pakketten de boekhouding zoveel mogelijk te versimpelen zodat jij je kunt focussen op de rest van je onderneming. De vraag is: welk pakket zal jou daar beter in helpen tegen een kleinere prijs?

Welk boekhoudprogramma past bij jou?

Rompslomp richt zich volledig op zzp’ers om het ondernemen zover mogelijk te versimpelen. Jortt richt zich niet alleen op zzp’ers, maar ook op grotere ondernemingen.

Je krijgt daarom bij de duurdere pakketten van Jortt uitgebreidere functionaliteit om je boekhouding in te richten. Echter betekent dat ook dat Scan & Herken pas bij het duurste pakket beschikbaar is, er geen handige rittenregistratie is en je voor elke extra administratie een apart abonnement moet afsluiten.

Jortt biedt bij het gratis pakket wel al erg veel functies, zoals onbeperkt facturen versturen, projectbeheer en je eigen jortt.shop webshop. Het is zeker een goede instap als je net begint. Ga dus na wat jij nodig hebt voor je onderneming en hoe duur beide aanbieders uitpakken!

 

Welke functies bieden Jortt en Rompslomp aan?

Alle basiselementen die je verwacht van een boekhoudpakket voor zzp’ers zijn gewoon aanwezig bij Jortt en Rompslomp. Verstuur al je facturen en offertes mét een iDEAL-betaallink. Haal ook de stoffige schoenendoos uit de kast en digitaliseer makkelijk al je bonnetjes om ze online op te slaan.

Ben je klaar om al je facturen en bonnetjes in te boeken? Met de automatische bankkoppeling kun je gemakkelijk al je betalingen en uitgaven in je boekhouding overnemen. De btw wordt automatisch opgeteld zodat je bij de btw-aangifte precies weet hoeveel je moet betalen of terugkrijgt. Met één klik dien je vervolgens de aangifte in!

Ervaren boekhouders krijgen ook de nodige tools om inzicht te krijgen in de boekhouding. Winst- en verliesrekening, de balans en overzichtelijke grafieken – allemaal om ervoor te zorgen dat jij controle houdt over je financiën. Heb je een boekhouder? Dan stelt die het waarschijnlijk ook op prijs als al je cijfers inzichtelijk zijn zonder een apart programma te hoeven inschakelen.

Met beide pakketten heb je als zzp’er kort gezegd meer dan genoeg om je administratie op orde te krijgen!

Wat zijn de verschillen tussen Jortt en Rompslomp?

Jortt heeft een uitgebreider projectbeheer. Uren en onkosten kunnen aan projecten worden toegewezen. Daarnaast kun je met het duurste Plus pakket ook labels aan verschillende onderdelen van je boekhouding hangen. Zo kun je zelfs inzien wat de winst per project is! Bij Rompslomp kun je weliswaar je uren en ritten toewijzen aan een project, maar het is een stuk minder uitgebreid dan Jortt.

Je kunt bij Jortt ook direct een webshop openen via hun jortt.shop platform. Je betaalt hiervoor 4,5% van je omzet. Omdat er geen vaste kosten aan zitten verbonden is het dus ook interessant als je al een andere webshop provider hebt. Je kunt bij Jortt en Rompslomp ook altijd je boekhouding koppelen met je eigen provider.

Rompslomp heeft wel een inbegrepen rittenregistratie, wat ontbreekt bij Jortt. Alle zakelijke ritten kun je direct in je boekhouding zetten via het ‘Uren & Ritten’ overzicht. Vervolgens kun je je uren en ritten gemakkelijk omzetten naar een factuur voor de klant. We hebben zelfs een koppeling met TrackJack en YesHugo, die al je ritten automatisch bijhouden via een GPS-systeem! Bij Jortt moet je je kilometers met een ander programma of handmatig bijhouden.

Heb je meerdere handelsnamen? Bij Rompslomp kun je standaard meerdere layouts voor verschillende handelsnamen aanmaken. Jortt heeft een limiet op hoeveel handelsnamen je mag hanteren (behalve bij het duurste pakket). Wil je ook aparte boekhoudingen bijhouden voor je verschillende ondernemingen? Bij Rompslomp Master (€37,50 per maand) zitten 3 administraties inbegrepen. Bij Jortt moet je een apart abonnement nemen voor elke administratie.

Wat kost Jortt?

Jortt is gericht op een groter segment dan Rompslomp. Ze hebben echter ook pakketten voor de (startende) zzp’ers:

  • Met het uitgebreide Starter pakket (gratis) kun je onbeperkt facturen en offertes versturen met betaallink, uren en projecten bijhouden en een Jortt webshop aanmaken.
  • Met het ZZP pakket (€17,50 per maand) kun je boekhouden, één bankrekening koppelen en de btw-aangifte indienen. Je mag dit pakket alleen gebruiken als je een eenmanszaak hebt.
  • Met het MKB pakket (€22,50 per maand) kun je onbeperkt bankrekeningen koppelen, uitgebreider boekhouden en koppelen met de API.
  • Met het Plus pakket (€34,50 per maand) kun je Scan & Herken gebruiken, automatisch incasseren en labels aan je boekhouding toevoegen voor extra inzicht.

Er zit een limiet op extra gebruikers behalve bij het Plus pakket. Voor elke extra administratie moet je een apart abonnement betalen. Neem een kijkje op de site van Jortt om te zien hoeveel elk pakket precies kost.

Wat kost Rompslomp?

Rompslomp is volledig gericht op de behoeften van zzp’ers. Daarom zijn onze pakketten iets anders ingericht dan die van Jortt:

  • Met Gratis kun je onbeperkt facturen en offertes maken, maar niet versturen.
  • Met Puur Factuur (€7,50 per maand) kun je onbeperkt facturen met betaallink versturen, maximaal 5 uitgaven per maand inboeken en je btw-aangifte doen.
  • Met Professional (€25,- per maand) kun je onbeperkt boekhouden, één bankrekening koppelen en Scan & Herken gebruiken.
  • Met Master (€37,50 per maand) kun je alles van Professional, 5 bankrekeningen koppelen en 2 extra administraties toevoegen.

Net zoals bij Jortt zit er een limiet op extra gebruikers. Bij Professional en Master kun je meer gebruikers bijbestellen voor €3,- per maand. Bekijk de tarievenpagina voor meer informatie!

Probeer beide pakketten gratis uit!

Welk boekhoudpakket bij jou past: het is niet de makkelijkste vraag. Elke aanbieder heeft veel van dezelfde mogelijkheden, maar elk pakket is anders ingedeeld qua prijs en inbegrepen functionaliteit. Hopelijk heb je door dit blog een beter idee van de belangrijkste verschillen tussen Jortt en Rompslomp.

Dat betekent niet dat je hierdoor weet welk pakket jij fijner vind. Er zijn namelijk veel factoren die effect hebben op je ervaring met een programma. Meer functionaliteit is bijvoorbeeld niet automatisch beter. Door alle bomen zie je dan het bos niet meer, vooral als je een simpele zzp-boekhouding hebt.

Ga daarom af op je eigen ervaring. Jortt en Rompslomp zijn allebei een maand lang gratis uit te proberen. Je zit nergens aan vast, dus vind je een van de twee (of allebei) niks, dan kun je altijd opzeggen. Voor de meningen van echte Jortt en Rompslomp klanten kun je ook altijd de reviews bekijken. Reviews van Jortt vind je op Google of TrustPilot, die van Rompslomp op Google of FeedbackCompany.

We wensen je in ieder geval heel veel plezier met je onderneming!