Het Rompslomp Blog

Boekhouden zonder gebruiksaanwijzing

Geschreven door de Rompslomp redactie | Sep 27, 2024 4:15:00 AM

Ernst-Jan ontdekte zijn passie voor ondernemerschap tijdens zijn werk in de media, waar hij ondernemers leerde kennen en hun inspirerende verhalen hoorde. Deze ervaringen wakkerden zijn verlangen aan om zelf een verschil te maken, vooral toen hij op vakantie de zichtbare plastic afvalproblematiek onder ogen kwam. Met zijn onderneming biedt hij een duurzaam alternatief voor de veelgebruikte plastic tas, en hij zet zich in voor een wereld zonder plastic.

"De grootste uitdagingen binnen ondernemerschap vind ik de vele petten die je op hebt"

Ondernemen is echter niet zonder uitdagingen. Ernst beschrijft de vele petten die hij moet dragen: van verkoper tot productontwikkelaar en boekhouder. Hij vindt het lastig om al deze rollen in balans te houden, vooral omdat hij alles zelf doet. Maar wat hem energie geeft, is de positieve impact die hij met zijn bedrijf kan maken. Of het nu gaat om het organiseren van cleanup-initiatieven of het stimuleren van bewuste consumptie, hij vindt het geweldig om mensen te inspireren om anders naar hun aankoopgedrag te kijken. Dit alles wordt ondersteund door zijn gebruik van Rompslomp, dat hem helpt om zijn boekhouding efficiënt en zonder hoofdpijn te managen.

"Ik zag dat bevriende ondernemers nog tijdens de wintersport niet meegingen skiën omdat ze dan hun bonnetjes aan het uitzoeken waren om  hun administratie te doen in Excel. 
Toen ik startte met mijn ondernemers avontuur had ik dat beeld vers in mijn geheugen. En ik dacht ja, zo ga ik het niet doen, want dat lijkt me verschrikkelijk en volgens mij zijn er oplossingen voor!"

Gebruiksvriendelijke tools

Ernst benadrukt het belang van gebruiksvriendelijke tools zoals Rompslomp, die zijn administratie vergemakkelijken. Voor hem is boekhouden geen hobby, maar een noodzakelijke taak die hij met plezier uitvoert dankzij de eenvoud van het platform. Zijn advies aan andere ondernemers? "Gebruik Rompslomp, niet over nadenken, gewoon doen! Je hebt geen gebruiksaanwijzing nodig. Rompslomp maakt het gewoon heel makkelijk en je hebt het zo onder de knie. En dan kun jij gewoon elk kwartaal heel makkelijk je kwartaal aangiftes doen."

Ernst-Jan zijn visie voor de toekomst

Met een duidelijke missie om plastic tasjes uit de winkels te bannen, hoopt Ernst-Jan dat consumenten in de toekomst helemaal geen plastic of papieren tassen meer zullen kopen. In plaats daarvan zouden ze hun eigen tas moeten meenemen.

In Nederland gebruikt elke persoon gemiddeld 35 plastic tassen per jaar. Dankzij de inspanningen van No More Plastic hebben ze in 2023 de aanschaf van 400.000 plastic tassen weten te voorkomen, gekeken naar de hoeveelheid tassen die ze zelf verkocht hebben. Het doel is om dit aantal het komende jaar te verdubbelen. Ernst-jan's droom is om op een dag een wereld te zien waarin plastic tasjes tot het verleden behoren. Hij werkt hard om die droom werkelijkheid te maken.

We vroegen Ernst-Jan om feedback om Rompslomp nóg beter te maken:

Dat heeft Ernst-Jan wel: Hij merkt dat hij soms onterecht irrelevante informatie naar de 'schoenendoos' stuurt, wat leidt tot een opstapeling van oude bonnen die handmatig één voor één verwijderd moeten worden. Hij stelt voor om een functie toe te voegen waarmee gebruikers eenvoudig meerdere oude bonnen tegelijk kunnen selecteren en verwijderen. Dit zou de administratie nog eenvoudiger maken en ervoor zorgen dat hij met een schone lei kan beginnen aan een nieuw kwartaal.

We vonden dit een erg goede tip van Ernst-Jan en daarom zijn we er meteen mee aan de slag gegaan! Het is nu dus mogelijk om in de schoenendoos van Rompslomp een zogenaamde “bulk actie” uit te voeren en meerdere bestanden tegelijk te selecteren om ze vervolgens aan te passen of te verwijderen. Samen maken we ons programma steeds weer een beetje beter!

Bekijk het interview van Ernst-Jan hier: