Dé kosten & bonnetjes app voor ondernemers

Wat voor soort kosten je ook hebt, krijg orde in jouw uitgaven met de handige Rompslomp Schoenendoos. Maak een foto van je bonnetjes via onze bonnen app, upload direct een bestand, koppel jouw Dropbox of stuur je inkomende facturen door naar de Rompslomp Schoenendoos. Vervolgens heb je al je bonnen veilig en online opgeslagen en kun je deze gemakkelijk inboeken in je boekhouding op het moment dat jou dat uitkomt. Hou meer tijd over voor andere zaken!


Één centrale plek voor al je bonnen: De Rompslomp Schoenendoos
Automatische scan & herken functie
Gemakkelijk je kosten inboeken in je boekhouding
Maak een foto van je bonnen met onze bonnen app
E-mail facturen naar de schoenendoos
Koppeling met Dropbox
Btw voorbelasting direct inzichtelijk
Investeringen & afschrijving inboeken
Krijg overzicht in je kosten
Al je bonnen veilig opgeslagen

Verzamel al je bonnen met onze bonnen app

De eerste stap is om al je bonnen en inkomende facturen te verzamelen op een centrale plek: De Rompslomp schoenendoos. We hebben het zo makkelijk mogelijk gemaakt voor je om dit te doen. Je hebt dan ook verschillende manieren waarop je je bonnen verzamelt.

Maak direct een foto vanuit onze bonnen app, upload jouw document naar de schoenendoos, koppel je Dropbox account of stuur digitale facturen direct door via jouw unieke Rompslomp Schoenendoos e-mail adres. Op deze manier kun je overal direct je bonnetjes veilig opslaan.

Probeer onze bonnen app

Bonnetjes app

Altijd & overal bonnetjes inboeken met onze app

Met onze handige online boekhoud app kun je overal waar je wilt je bonnetjes scannen, uploaden en inboeken. We hebben zowel een Android als iOS app die op elke telefoon of tablet werkt. Dus, of je nou onderweg bent of lekker op je bank zit, je kunt met onze bonnetjes app op elk moment gemakkelijk al je bonnetjes administreren.

Maak een account en probeer onze app


Altijd en overal facturen maken met onze app

Meer dan 100.000 ondernemers maken hun facturen al met Rompslomp

Rompslomp wordt gewaardeerd met 4.6van de 5 sterren


„Rompslomp is zeer handig in het gebruik. Vooral het automatisch e-mailen van facturen naar klanten is erg makkelijk.”
Rooske
Puursterk Personal Training


„Met rompslomp.nl houd ik zonder rompslomp eenvoudig mijn rompslomp up to date!”
Felix Chang
Projecten & Advies

Bekijk meer ervaringen

Waarom moet je je kosten bijhouden en inboeken?

Kosten die je voor je bedrijf maakt, zijn in veel gevallen fiscaal aftrekbaar. Oftewel inkomende facturen moet je nauwkeurig inboeken, omdat je deze kosten bij je jaaraangifte inkomstenbelasting van je omzet mag aftrekken. De winst is dan lager en je zal dus over een lager bedrag belasting moeten betalen. Daarnaast kun je ook de btw die jij betaald over je uitgaven terugvragen van de Belastingdienst, dit heet ook wel voorbelasting. Deze voorbelasting kun je opgeven bij je btw-aangifte, hierbij is het wel vereist dat je de originele bon met daarop de betaalde btw in je administratie bewaart.

Wat zegt de Belastingdienst over zakelijke kosten

Dit zegt de Belastingdienst over zakelijke kosten: “Om uw onderneming van de grond te krijgen (en vervolgens draaiende te houden), zult u kosten moeten maken. Niet alle kosten zijn zonder meer aftrekbaar. En er is er een onderscheid tussen kosten die in hun geheel in 1 jaar aftrekbaar zijn en kosten die over meerdere jaren gespreid aftrekbaar zijn.” Verdiep je goed in deze verschillende soorten kosten. En nog een reden om met een bonnen app zorgvuldig je inkomende facturen in te boeken: Alle kosten die je zakelijk opvoert in een administratie moet je kunnen bewijzen, de bewijslast ligt bij jou. Je moet je administratie zeven jaar bewaren dus hoe handig is het dan dat je alles veilig en online op 1 plek bewaard hebt.

Verschil kosten en uitgaven

Nu hebben we het steeds over kosten en uitgaven, maar daar is wel degelijk een verschil in. Kort door de bocht is er sprake van een uitgave als je zakelijke banksaldo afneemt. Uitgaven zoals van inkomende facturen zie je terug op de balans. Wanneer je kosten maakt, neemt je winst af. Een voorbeeld van kosten is bijvoorbeeld de afschrijving op je laptop. De laptop gaat in bijvoorbeeld vijf jaar mee en daardoor schrijf je ieder jaar ⅕ deel af. Dat zie je terug op een winst-en verliesrekening. Afschrijvingen zijn geen uitgave, want je zakelijke banksaldo blijft immers gelijk. Afschrijvingen boek je op de winst- en verliesrekening en zijn dus kosten.


Onze support staat altijd voor je klaar!
Met ons enthousiaste support team staan we elke werdag voor je klaar om je met je boekhouding verder te helpen.