Hét makkelijkste factuur­programma!

Wil jij ook gemakkelijk en snel facturen maken? Met Rompslomp maak je heel eenvoudig facturen, uiteraard in je eigen huisstijl. Helemaal gratis & onbeperkt.

factuur-maken-header-1
Digitale facturen maken

Een facturatieprogramma met alle gemakken

Ons gratis factuurprogramma helpt jou om zo makkelijk en snel mogelijk, digitaal je factuur bij de de klant te krijgen. Op deze manier maak je gemakkelijk een professionele factuur die ook nog eens snel betaald kan worden, bijvoorbeeld via iDEAL. Bovendien zorgt de factuur software ervoor dat de btw automatisch wordt berekend en dat de omzet van factuur direct in de boekhouding wordt verwerkt, we kunnen namelijk meer dan alleen de facturatie!

De voordelen op een rij

 • Compleet online factuurprogramma
 • Super makkelijk facturen maken
 • Maak facturen met jouw logo & huisstijl
 • Hou per factuur bij of deze betaald is
 • Download facturen als PDF of verstuur automatisch per e-mail
 • Geef je klant makkelijk een factuurkorting
 • Maak periodieke facturen / abonnementen
 • Werk met standaard producten & diensten
 • Laat facturen direct via iDEAL betalen
 • Maak facturen in andere valuta
 • De btw wordt automatisch berekend
 • Maak ook proforma en credit facturen

Deze gebruikers zijn al fan!

HCR Fotografie

"Eindelijk een betaalbare en slimme oplossing voor alles wat je eigenlijk niet wil doen."

Rompslomp is voor  mij een ideale oplossing. Als eenmansbedrijf kan ik heel snel factureren en de betalingen in de gaten houden. Facturen zien er keurig uit en kunnen direct verzonden worden. Prima oplossing!!

Algemeen oordeel
Betrouwbaarheid
Gebruiksvriendelijkheid
Prijs/kwaliteit
Support

Jachthaven Rotterdam B.V.

"Stoere jonge onderneming met een verfrissende aanpak."

Werkt zeer goed en ik ben tevreden over de functionaliteit, ik hoop dat de functionaliteiten binnen rompslomp nog verder worden ontwikkeld zodat er nog meer goede functies bijkomen. 

Algemeen oordeel
Betrouwbaarheid
Gebruiksvriendelijkheid
Prijs/kwaliteit
Support

Bureau Beter Werken

"Prettig, eenvoudig pakket dat heel snel went."

Prettig, snel en volledig pakket dat past bij mijn behoefte als zzp-er.

Algemeen oordeel
Betrouwbaarheid
Gebruiksvriendelijkheid
Prijs/kwaliteit
Support

Woodapple Coaching

"Ik heb het gevoel dat ik stap voor stap door het proces van factureren wordt genomen en dat ervaar ik als zeer prettig."

Ik ben sinds kort met Rompslomp aan de slag en tot nu toe bevalt het me prima. Ik heb het gevoel dat ik stap voor stap door het proces van factureren wordt genomen en dat ervaar ik als zeer prettig. Als startende ondernemer kan ik prima vooruit met de mogelijkheden die Rompslomp biedt. Het is fijn dat je ook met de app snel je uren bij kunt houden en betalingen kunt verwerken.

Algemeen oordeel
Betrouwbaarheid
Gebruiksvriendelijkheid
Prijs/kwaliteit
Support

Anouk de Bruijn

"Rompslomp is relaxt, volledig en makkelijk je boekhouding doen."

Wat een fijn programma! Waarom ik voor Romslomp heb gekozen? Omdat het toegankelijk, prettig en behulpzaam is. Omdat Rompslomp volledig is. Offertes aanmaken, facturen opstellen en direct vanuit Rompslomp versturen, foto's van je bonnen inboeken als uitgaven, gewerkte uren/gemaakte ritten bijhouden: heb kan allemaal. Je hebt al je administratie op één plek en dat vind ik ideaal. Daarnaast word je in het begin aan de hand genomen dmv een rondleiding langs alle mogelijkheden van het programma en krijg je 4 mails met handige beginnersadviezen. Laat je niet beïnvloeden door de misschien wat onsexy naam van Rompslomp, want het programma is te gek!

Algemeen oordeel
Betrouwbaarheid
Gebruiksvriendelijkheid
Prijs/kwaliteit
Support
rompslomp-facturen-offertes-in-je-eigen-huisstijl-2

Mooie facturen in jouw huisstijl

Met de zeer eenvoudige lay-out editor in het factuurprogramma van Rompslomp maak je al je facturen op in je eigen huisstijl. Met onze factuur software is super veel mogelijk en creëer je snel professionele facturen met je eigen logo en briefpapier. Gegevens die op je facturen staan kun je makkelijk aanpassen en standaardteksten voeg je eenvoudig toe zodat je dat niet iedere keer weer erin hoeft te zetten. Dat bespaart enorm veel tijd!

Maak direct je eerste factuur
rompslomp-facturen-offertes-versturen-vanuit-rompslomp-1

Facturen direct versturen vanuit het factuurprogramma

Met Rompslomp als factuurprogramma verstuur jij snel en eenvoudig je facturen naar je klant. Waarom onnodig kostbare tijd verspillen aan facturen maken als het makkelijker kan!

Maak & mail jouw facturen
rompslomp-ideal-mogelijkheden-1

Facturen laat je direct betalen via iDEAL of betaallink

Hoe fijn is het als je facturen snel betaald worden. Maak het je klanten makkelijk en laat ze direct betalen met iDEAL. Door de naadloze integratie met betaalprovider Mollie kun je je facturen laten voldoen met iDEAL.

Vanuit de factuur software wordt een betaallink gegenereerd die automatisch wordt meegestuurd wanneer je een factuur aan je klant verstuurt. Zo worden je facturen een stuk sneller betaald! Overigens is het ook mogelijk om andere betaalmethoden te activeren, zoals: Mastercard, Visa, American Express, Paypal, Klarna, etc.

Laat je factuur betalen met iDeal
rompslomp-factuur-status-overzicht-1

Zijn je facturen betaald of niet?

Onderdeel van het factuurprogramma is het overzicht van de betaalstatus van je facturen. In een oogopslag zie je welke facturen er zijn voldaan en welke niet. Daarvoor stuur je dan meteen met een druk op de knop een betalingsherinnering.

Maak jouw facturen overzicht
rompslomp-btw-automatisch-berekend-1

Een facturatieprogramma waarmee je btw-aangifte doet

Wanneer jij facturen maakt wordt hiervoor automatisch de juiste btw berekend. Het enige wat jij hoeft te doen zijn de juiste btw tarieven kiezen, wij doen de rest. De btw van je facturen worden meteen meegenomen in een helder en overzichtelijk btw overzicht. Deze kun je weer gebruiken om makkelijk je btw-aangifte te doen.

Maak jouw factuur met btw
rompslomp-facturen-maken-was-nooit-zo-makkelijk-1

Boekhoud- en factuurprogramma in één

Rompslomp is niet alleen een programma waarmee je facturen kunt maken. Rompslomp is ook een volwaardig boekhoudprogramma want als je in Rompslomp facturen maakt, dan worden deze facturen direct verwerkt in je boekhouding. We verwerken de btw in een handig btw overzicht en boeken automatisch je omzet op een balans en winst- en verliesrekening. Zo krijg jij direct inzicht in de cijfers van jouw bedrijf. Zo worden je aangiften en het maken van een jaar overzicht een stuk gemakkelijker!

Krijg inzicht in jouw boekhouding
rompslomp-factureren-met-standaard-producten-en-diensten-2

Sneller factureren met standaard producten en diensten

in Rompslomp kun je nog sneller facturen maken wanneer je gebruikt maakt van de handige productenbeheer functie. Je kiest gewoon jouw standaard dienst of product en voegt deze toe aan je factuur. Dit is vooral heel gemakkelijk als je vaak dezelfde diensten of producten op je factuur plaatst en scheelt een hoop onnodig tikwerk.

Maak jouw product of dienst aan
rompslomp-urenregistratie-in-de-app-

Facturatieprogramma met urenregistratie

Werk jij op uurbasis dan kun je meteen gebruik maken van onze urenregistratie oplossing. Je registreert je uren en daarna kun je met één druk op de knop van je gewerkte uren gemakkelijk facturen maken. Dit kan per periode, project en per klant afzonderlijk. Dat scheelt weer een hoop werk en tijd.

Maak een factuur van je uren
rompslomp-mock-up-iphone-app-icon

Handige mobiele (facturatie) app

Het online facturatieprogramma van Rompslomp is ook beschikbaar op je telefoon of tablet. De Rompslomp app (voor Android en iOS) is namelijk een compleet boekhoud- en facturatieprogramma op je smartphone. Zo kun je een factuur maken en direct versturen, zodra je de deur uitloopt bij je klant. Zo heb je overal en altijd overzicht en inzicht in je facturen.

 

Kom erachter hoe Rompslomp werkt door het
vrijblijvend gratis uit te proberen.

rompslomp-boekhouding-was-nog-nooit-zo-makkelijk-internetondernemen-2

Eenvoudig en gratis factuurprogramma

Voor geleverde diensten of goederen moet je een verkoopfactuur maken en aan je klant versturen. Starters, zzp'ers, mkb'ers: iedere ondernemer moet een factuur sturen en die moet ook voldoen aan de regels die de Belastingdienst eraan stelt. Een factureringsprogramma zoals Rompslomp helpt je hierbij.

Handmatig een factuurtje opmaken en versturen in bijvoorbeeld een programma als Word of Excel is voorgoed verleden tijd. Bijkomend voordeel: het bespaart je enorm veel tijd, de kans op fouten is nihil en je komt professioneel over bij jouw klanten en opdrachtgevers. Met Rompslomp heb je een gemakkelijk en gratis factuurprogramma in huis waarmee je onbeperkt facturen kunt maken. Heb je meer functies nodig dan kun je het pakket naar wens uitbreiden met extra functionaliteiten.

Maak jouw gratis account

Bespaar tijd en geld met een online factuurprogramma

Zijn de dagen ook bij jou altijd tekort? Zou je daarom minder kostbare uurtjes willen besteden aan het factureren en het het bijhouden van je boekhouding? Maak gebruik van een online factuurprogramma en je houdt gegarandeerd tijd én energie over. De reden dat we elke ondernemer aanraden om een online facturatieprogramma te gebruiken is omdat ze zich dan geen zorgen hoeven te maken over de correctheid van facturen.

Je maakt een keer een correcte factuur lay-out die voor jou van toepassing is en vervolgens maak je al je facturen met die lay-out. Hierbij wordt direct rekening gehouden met een correcte factuurnummering. Deze wordt automatisch door het programma toegekend en voldoet aan de eisen van de Belastingdienst. En dit zijn nog maar een aantal van de vele voordelen die een factuurprogramma te bieden heeft.

De voordelen van facturen maken met een programma:

 • Altijd correcte facturen volgens de eisen van de Belastingdienst
 • Je omzet en facturen worden direct in je boekhouding verwerkt
 • Bespaar papier, verstuur facturen direct vanuit het programma
 • Werken met standaard producten en diensten = tijdsbesparing
 • Laat facturen direct via iDEAL betalen en krijg sneller je geld
 • Bespaar kosten op een boekhouder want de btw-aangifte doe je gewoon zelf
 • Kun je altijd en overal bij je offertes met onze handige mobiele app
 • Raak geen facturen meer kwijt want deze zijn veilig opgeslagen.