Facturen versturen

Je hebt een factuur gemaakt en wil deze aan je klant versturen. Dit kun je gemakkelijk doen vanuit Rompslomp. In dit artikel lees je meer over het versturen van facturen vanuit Rompslomp met alle bijhorende mogelijkheden.

factuur-versturen1

Gemakkelijk facturen versturen

We proberen het zo makkelijk en snel mogelijk voor je te maken om een factuur te kunnen versturen. Je kunt dan ook met 1 druk op de knop een factuur direct vanuit Rompslomp versturen. Let er wel op dat je hiervoor minimaal een Rompslomp Puur Factuur abonnement nodig hebt. Met Rompslomp Gratis kun je wel je gemaakte factuur downloaden als PDF en die via je eigen mailprogramma versturen.

Hoe stuur je een factuur met Rompslomp?

Allereerst moet je een factuur definitief maken voordat je deze kunt versturen. Nadat je dat gedaan hebt zie je een groene knop "Verstuur deze factuur" in het rechterzijmenu. Wanneer je hier op klikt krijg je een scherm te zien met de gegevens die gebruikt gaan worden bij het versturen. Zie de volgende screenshot:

factuur-versturen2

Je kunt al deze gegevens nog handmatig aanpassen, wanneer je dan op versturen klikt zal je factuur verstuurd worden met het e-mailadres postbode @ rompslomp.nl. Je kunt ook je eigen mail adres als afzender dit moet je dan eerst even instellen.

Na verzending van een factuur krijg je de optie om deze opnieuw te versturen of om een herinneringsbericht te versturen wanneer de factuur bijvoorbeeld nog niet betaald is. Je leest hier meer over het versturen van een herinnering.

Verzendstatus van facturen wordt bijgehouden

Wanneer een factuur verstuurd wordt vanuit Rompslomp dan krijgt deze automatisch het label "verzonden" als deze met succes verzonden is. Is dat niet het geval dan zie je een rood label "niet afgeleverd". Je kunt in het linkermenu bij "Berichten" nakijken welke facturen er verstuurd zijn en zo ook eventuele foutcodes van mailberichten terug bekijken.

Na verzending zie je op de factuur in het rechterzijmenu de verzendstatus. Hierbij wordt de datum, tijdstip en status bijgehouden. Zo kun je makkelijk terug zien wanneer je een factuur verstuurd hebt.

factuur-versturen3

Zie ook: Problemen met het versturen van een factuur

Standaard verzend instellingen aanpassen

Wanneer je een factuur wilt versturen gebruiken we standaard gegevens, deze kun je zelf helemaal naar wens aanpassen:
- Pas de standaard teksten aan die gebruikt worden in de mail bij het versturen van je factuur.
- Voer een standaard cc en bcc mail adres in via Instellingen > E-mail.
- Je eigen mail adres gebruiken om facturen te versturen
- Voeg een betaallink toe aan de mail
- Wil je een standaard bijlage meesturen bij je factuur? Voeg deze dan toe op de factuur-layout