Employes koppeling voor loonadministratie

Geschreven: 

Je kunt tijd besparen door Rompslomp te koppelen met de online salarissoftware Employes. Hierdoor kun je namelijk elke maand maand automatisch de journaalpost in je boekhouding verwerken.

Wat is Employes?

Met Employes kun je op een makkelijke en moderne manier je salaris, HR en verlof administratie regelen. Employes brengt overzicht en bespaart je tijd doordat je niet meer heen en weer hoeft te mailen met een boekhouder.

Hoe werkt de Employes koppeling?

Je doet in Employes maandelijks je verloning en als deze is afgerond, kun je met één druk op de knop alle loonjournaalposten als memoriaalboeking in Rompslomp aanmaken. Op deze manier wordt maandelijks je balans en winst-en-verliesrekening ge-update met je loonkosten en de te betalen loon en belasting bedragen.

Wanneer je in Employes een verloning hebt afgerond, dan krijg je de optie om de loonjournalen te exporteren naar Rompslomp, dit ziet er als volgt uit:

Loonjournaalpost exporteren naar Rompslomp

Hoe activeer je de koppeling?

We raden je allereerst aan om voor alle posten die voor je loon gebruikt gaan worden grootboekrekeningen aan te maken in Rompslomp. Deze kun je dan namelijk meteen matchen bij het instellen van de koppeling. Hieronder een overzicht van veelgebruikte rekeningen en tevens een screenshot van hoe je de matching van grootboekrekeningen maakt in Employes.

Loonjournaalpost grootboekrekeningen

Om de integratie te kunnen realiseren ga je in je Employes naar "Instellingen" en dan "Boekhouding". Daar kun je kiezen om met Rompslomp te koppelen. Je vindt hier verdere uitleg over hoe je de koppeling maakt

Acties in Rompslomp na overzetting

Nadat je in Employes de loonjournaalpost hebt ge-exporteerd kun je de aangemaakte boeking controleren en inzien in Rompslomp door te gaan naar: "Boekhouding" -> tabje "Boekingen".

Verder zul je de betalingen die je hebt gedaan aan de Belastingdienst en aan je werknemer(s) nog moeten inboeken in je boekhouding. Je leest hier hoe je betalingen voor je loonkosten in Rompslomp kunt inboeken

Wat kost de koppeling?

Uiteraard heb je een Rompslomp abonnement en een Employes account nodig, voor de koppeling worden geen extra kosten in rekening gebracht.