Periodieke factuur maken met SEPA-incasso

Door periodieke facturen aan te maken die betaald moeten worden met SEPA-incasso kun je ervoor zorgen dat de SEPA-incasso-batch wordt 'gevuld'.

Hoe maak je een periodieke factuur met SEPA-incasso?

Ga in het menu naar Periodieke facturen en klik op "+Nieuw". Doorloop alle stappen en geef bij de betalingsinformatie aan dat je de betaling wilt laten lopen via SEPA-incasso. Publiceer vervolgens je factuur door op de groene knop te klikken. Lees hier een uitgebreide uitleg over het opstellen van een periodieke factuur.

Automatisch incasso aanvinken

Verkrijg een SEPA-machtiging

Om je factuur via SEPA-incasso te laten verlopen heb je een SEPA-machtiging nodig. Je kunt deze op twee manieren activeren.

Activering door klant

Je kunt je periodieke facturen laten goedkeuren door de klant. Na het aanmaken van de periodieke factuur zie je in het rechter zijmenu een URL die je naar de klant kunt versturen.

SEPA-machtiging via klant

Wanneer de klant deze URL volgt, kan hij/zij de SEPA-machtiging accorderen.

SEPA-machtiging formulier

Handmatige activering

Een andere optie is om de periodieke factuur zelf te activeren, dit is mogelijk wanneer je al een schriftelijke goedkeuring ontvangen hebt. Klik op 'Bewerk SEPA-machtiging hier'. Zorg dat alle velden correct zijn ingevuld en vink aan dat persoon akkoord gaat met automatische incasso. Klik vervolgens op 'Opslaan' en 'Activeer handmatig'.

Handmatige SEPA-activering

Nu de SEPA-machtiging gereed is kunnen je facturen via automatische incasso betaald worden. De volgende stap is het verwerken van de SEPA-incasso