Offertes maken waar klanten blij van worden!

Maak gemakkelijk offertes met een professionele opmaak, laat ze online ondertekenen, volg ze op als ze verlopen zijn en zet ze met één klik om naar een factuur, handig toch?

rompslomp-header-offertes-maken-4

Facturen maken      Kosten & bonnen      Boekhouding      Offertes      Uren      Ritten      Klant beheer      Btw      App

Offertes maken

Gratis & onbeperkt offertes maken

Ben jij op zoek naar een handig online offerteprogramma om jouw offertes te maken? Zoek niet verder want met Rompslomp kun je heel gemakkelijk en professioneel goede offertes maken, helemaal in jouw huisstijl. Heb jij specifieke wensen die je op offertes terug wilt laten komen? Dan is dat geen probleem want bij Rompslomp is aan alles gedacht. Maak, verstuur en volg je offertes op met Rompslomp. Ontdek alle mogelijkheden en maak vanaf nu gratis jouw offertes.

De voordelen op een rij

 • Gratis online offertes maken    
 • Maak professionele offertes in jouw huisstijl    
 • Voeg standaard teksten en bijlagen toe    
 • Download offertes als PDF    
 • Laat je offerte digitaal ondertekenen    
 • Bekijk de status van je offertes    
 • Volg offertes op met behulp van notities    
 • Verstuur direct offertes naar je klant    
 • Zet de offerte met één klik om naar een factuur
rompslomp-screenshot-offerte-maken-1

Super eenvoudig offertes maken

Gebruik Rompslomp om super eenvoudig, online een offerte te maken. Maak gebruik van standaard producten en teksten op je offerte. Verstuur de offerte direct naar je contact en laat deze online accorderen. Als de klus geklaard is dan zet je met één druk op de knop de offerte om naar een factuur. Een offerte maken wordt zo een fluitje van een cent!

Maak je eerste online offerte aan
rompslomp-facturen-offertes-in-je-eigen-huisstijl-2

Maak professionele offertes in jouw huisstijl

Een offerte moet er natuurlijk goed en gelikt uit zien. Met Rompslomp kun je met onze handige layout designer je offerte opmaken in je eigen huisstijl. Je kunt je logo toevoegen en je briefpapier als achtergrond gebruiken. Daarnaast zijn alle standaard teksten helemaal naar wens aan te passen. Ook het toevoegen van een bijlage behoort tot de mogelijkheden. Wil je de offerte helemaal zelf opmaken? Gebruik onze handige layout & CSS editor en maak je offertes helemaal naar wens op.

Maak offerte in eigen huisstijl
rompslomp-facturen-offertes-versturen-vanuit-rompslomp-1

Verstuur offertes direct vanuit Rompslomp

Nadat je een offerte hebt gemaakt, opgemaakt en afgrond, kun je deze met een druk op de knop versturen. Je kunt deze e-mail voorzien van een standaard begeleidende tekst die met elke offerte wordt meegestuurd. Maar deze is ook per klant aan te passen. De datum van verzending wordt bijgehouden. Zo kun je altijd terugvinden of een offerte al verstuurd is en wanneer. Verstuur je offertes direct vanuit Rompslomp en voorkom gedoe met andere e-mailprogramma’s.

Maak en verstuur een offerte
rompslomp-laat-je-offerte-digitaal-ondertekenen-2

Laat je offerte digitaal ondertekenen

Stuur eenvoudig een ondertekenlink mee met de offerte en laat je klant online jouw offerte ondertekenen met een digitale handtekening. Zelf plaats je je eigen digitale handtekening gemakkelijk op je offerte. De getekende offerte wordt meteen per e-mail naar jou en je klant verstuurd en wordt natuurlijk netjes in Rompslomp opgeslagen. Het moeten uitprinten en inscannen van offertes om een akkoord te krijgen is met onze digitale handtekening oplossing verleden tijd!

Maak een offerte met digitale handtekening
rompslomp-offertes-overzicht-in-status-1

Hou de status van je offertes gemakkelijk bij

In het offerte programma Rompslomp houd je gemakkelijk bij wat de status is van de offertes. Nadat je een offerte hebt gemaakt en verstuurd, kun je deze gemakkelijk als goed- of afgekeurd markeren. De status van offertes word ook duidelijk weergegeven in je offerte overzicht. Zodat je direct de laatste status van je offertes kunt bekijken.

Bekijk het offerte overzicht
rompslomp-offerte-omzetten-in-factuur-1

Zet je offerte gemakkelijk om in een factuur

Is je offerte is goedgekeurd? Gefeliciteerd! Je markeert de offerte als goedgekeurd en kunt deze omzetten naar een factuur. Met één druk op de knop zet je de offerte om. Alle gegevens worden automatisch overgenomen op een nieuwe factuur. Dit bespaart je niet alleen veel tijd maar ook een hoop overtik werk!

Maak zelf een offerte
rompslomp-mock-up-iphone-app-icon

Altijd & overal offertes maken

Met onze handige online boekhoud app kun je overal waar je wilt je offertes maken, bekijken en bijwerken, handig toch? We hebben zowel een Android als iOS app die op elke telefoon of tablet werkt. Dus, ben je net bij een potentiële klant geweest en onderweg naar huis, of een volgende afspraak? Maak dan ter plekke nog een offerte aan zodat je de afspraken niet vergeet en je meteen weer door kunt.

google-playappstore-1

Waarom kiezen ondernemers voor Rompslomp?

Kom erachter hoe andere ondernemers aan de slag gaan met Rompslomp en laat je overtuigen.

Probeer het zelf uit

Deze gebruikers zijn al fan!

HCR Fotografie

"Eindelijk een betaalbare en slimme oplossing voor alles wat je eigenlijk niet wil doen."

Rompslomp is voor  mij een ideale oplossing. Als eenmansbedrijf kan ik heel snel factureren en de betalingen in de gaten houden. Facturen zien er keurig uit en kunnen direct verzonden worden. Prima oplossing!!

Algemeen oordeel
Betrouwbaarheid
Gebruiksvriendelijkheid
Prijs/kwaliteit
Support

Jachthaven Rotterdam B.V.

"Stoere jonge onderneming met een verfrissende aanpak."

Werkt zeer goed en ik ben tevreden over de functionaliteit, ik hoop dat de functionaliteiten binnen rompslomp nog verder worden ontwikkeld zodat er nog meer goede functies bijkomen. 

Algemeen oordeel
Betrouwbaarheid
Gebruiksvriendelijkheid
Prijs/kwaliteit
Support

Bureau Beter Werken

"Prettig, eenvoudig pakket dat heel snel went."

Prettig, snel en volledig pakket dat past bij mijn behoefte als zzp-er.

Algemeen oordeel
Betrouwbaarheid
Gebruiksvriendelijkheid
Prijs/kwaliteit
Support

Woodapple Coaching

"Ik heb het gevoel dat ik stap voor stap door het proces van factureren wordt genomen en dat ervaar ik als zeer prettig."

Ik ben sinds kort met Rompslomp aan de slag en tot nu toe bevalt het me prima. Ik heb het gevoel dat ik stap voor stap door het proces van factureren wordt genomen en dat ervaar ik als zeer prettig. Als startende ondernemer kan ik prima vooruit met de mogelijkheden die Rompslomp biedt. Het is fijn dat je ook met de app snel je uren bij kunt houden en betalingen kunt verwerken.

Algemeen oordeel
Betrouwbaarheid
Gebruiksvriendelijkheid
Prijs/kwaliteit
Support

Anouk de Bruijn

"Rompslomp is relaxt, volledig en makkelijk je boekhouding doen."

Wat een fijn programma! Waarom ik voor Romslomp heb gekozen? Omdat het toegankelijk, prettig en behulpzaam is. Omdat Rompslomp volledig is. Offertes aanmaken, facturen opstellen en direct vanuit Rompslomp versturen, foto's van je bonnen inboeken als uitgaven, gewerkte uren/gemaakte ritten bijhouden: heb kan allemaal. Je hebt al je administratie op één plek en dat vind ik ideaal. Daarnaast word je in het begin aan de hand genomen dmv een rondleiding langs alle mogelijkheden van het programma en krijg je 4 mails met handige beginnersadviezen. Laat je niet beïnvloeden door de misschien wat onsexy naam van Rompslomp, want het programma is te gek!

Algemeen oordeel
Betrouwbaarheid
Gebruiksvriendelijkheid
Prijs/kwaliteit
Support

Kom erachter hoe Rompslomp werkt door het
vrijblijvend gratis uit te proberen.

De voordelen van een offerte programma

Je kunt natuurlijk zelf een offerte maken in Word of Excel. Het nadeel hiervan is dat het vaak veel tijd kost om deze op te maken. En het ziet er niet altijd professioneel uit. Daarnaast mis je veel handige functies die een online offerteprogramma wel heeft.

Wanneer je offertes maakt met behulp van offerte software, dan zal je merken dat dit een stuk makkelijker gaat. Ook zal je offerte er een stuk mooier uit komen te zien. Je weet ook zeker dat je een complete offerte maakt met alle benodigde informatie. Zo maak je ook duidelijke afspraken met je klanten.

Met Rompslomp als offerteprogramma:

 • Maak super makkelijk online offertes
 • Maak je mooie en professionele offertes in je eigen huisstijl
 • Laat je offertes online ondertekenen
 • Zet je gemakkelijk offertes om naar een factuur
 • Worden je offertes direct veilig en online opgeslagen
 • Werk je veel minder foutgevoelig dan met Excel of Word
 • Kun je altijd en overal bij je offertes met onze handige mobiele app

Een goede offerte opstellen doe je zo

Een offerte maken is op zich zo gedaan. Maar waar moet je op letten bij het opstellen van een goede offerte? Hoe beter je een offerte opstelt hoe groter de kans is dat de offerte ook daadwerkelijk goedgekeurd wordt.

Offerte opstellen? Wees compleet en duidelijk

Wil je een offerte opstellen? Het is belangrijk bij het opstellen van de offerte dat je alle correcte informatie op je offerte benoemt. Zo is deze ook bindend wanneer hier akkoord op gegeven wordt. Zorg er dus voor dat je de juiste klantgegevens noteert, geef de offerte een datum en de vervaldatum. Verder kun je, wanneer je de offerte opstelt, ook je algemene voorwaarden meesturen. Zodat de klant ook hier direct mee akkoord kan gaan.

Daarnaast is het natuurlijk van groot belang dat je klant begrijpt wat er in de offerte staat. Bij het opstellen van offertes werkt het vaak duidelijk als je de verschillende werkzaamheden op diverse offerte regels plaatst, met ieder een afzonderlijke prijs. Zo kan je klant ook zien waar je totaalprijs uit is opgebouwd en dit voorkomt latere discussies. Denk ook aan het opnemen van een globale planning, of afspraken over de duur van de werkzaamheden.

Behaal meer succes met deze offerte tips

Naast het maken van een duidelijke en mooie offerte, kun je nog meer doen om te zorgen dat je de opdracht binnenhaalt en de offerte wordt ondertekend. Nu vragen we je niet ineens een verkoper te worden. Maar met de volgende tips kom je wellicht toch weer wat verder:

 • Stel bij het offerte opstellen altijd de situatie van de klant centraal.
 • Beschrijf het probleem en de “pijn” die de klant nu ervaart. En wat de gevolgen zijn als er niks aan wordt gedaan.
 • Benoem aan de andere kant de voordelen voor de klant wanneer deze met jou gaat samenwerken.
 • Geef de klant een aanbieding en laat dit duidelijk terugkomen op de offerte. Bijvoorbeeld door het toevoegen van een kortingsregel.
 • Maak gebruik van een pakkende en uitnodigende e-mail wanneer je de offerte verstuurt. Zo gaan mensen ook echt de offerte lezen.