Gratis je factuur maken met Rompslomp!

Wil jij ook gemakkelijk en snel facturen maken? Met Rompslomp maak je heel eenvoudig facturen, uiteraard in je eigen huisstijl. Helemaal gratis.

factuur-maken-header-1

Facturen maken      Kosten & bonnen      Boekhouding      Offertes      Uren      Ritten      Klant beheer      Btw      App

Digitale facturen maken

Facturen maken was nog nooit zo makkelijk!

Met Rompslomp kun je heel gemakkelijk mooie digitale facturen maken in jouw huisstijl. Download je factuur als PDF, of verstuur de factuur direct naar je klant. Laat je factuur snel betalen via iDEAL of andere betaalmogelijkheden. Je factuur wordt beveiligd, online opgeslagen en direct in je boekhouding verwerkt! Ontdek al onze handige facturatie mogelijkheden.

De voordelen op een rij

 • Super makkelijk facturen maken
 • Maak facturen met jouw logo & huisstijl
 • Hou per factuur bij of deze betaald is
 • Download facturen als PDF of verstuur automatisch per e-mail
 • Geef je klant makkelijk een factuurkorting
 • Maak periodieke facturen / abonnementen
 • Werk met standaard producten & diensten
 • Laat facturen direct via iDEAL betalen
 • Maak facturen in andere valuta
 • De btw wordt automatisch berekend
 • Maak ook proforma en credit facturen

Deze gebruikers zijn al fan!

HCR Fotografie

"Eindelijk een betaalbare en slimme oplossing voor alles wat je eigenlijk niet wil doen."

Rompslomp is voor  mij een ideale oplossing. Als eenmansbedrijf kan ik heel snel factureren en de betalingen in de gaten houden. Facturen zien er keurig uit en kunnen direct verzonden worden. Prima oplossing!!

Algemeen oordeel
Betrouwbaarheid
Gebruiksvriendelijkheid
Prijs/kwaliteit
Support

Jachthaven Rotterdam B.V.

"Stoere jonge onderneming met een verfrissende aanpak."

Werkt zeer goed en ik ben tevreden over de functionaliteit, ik hoop dat de functionaliteiten binnen rompslomp nog verder worden ontwikkeld zodat er nog meer goede functies bijkomen. 

Algemeen oordeel
Betrouwbaarheid
Gebruiksvriendelijkheid
Prijs/kwaliteit
Support

Bureau Beter Werken

"Prettig, eenvoudig pakket dat heel snel went."

Prettig, snel en volledig pakket dat past bij mijn behoefte als zzp-er.

Algemeen oordeel
Betrouwbaarheid
Gebruiksvriendelijkheid
Prijs/kwaliteit
Support

Woodapple Coaching

"Ik heb het gevoel dat ik stap voor stap door het proces van factureren wordt genomen en dat ervaar ik als zeer prettig."

Ik ben sinds kort met Rompslomp aan de slag en tot nu toe bevalt het me prima. Ik heb het gevoel dat ik stap voor stap door het proces van factureren wordt genomen en dat ervaar ik als zeer prettig. Als startende ondernemer kan ik prima vooruit met de mogelijkheden die Rompslomp biedt. Het is fijn dat je ook met de app snel je uren bij kunt houden en betalingen kunt verwerken.

Algemeen oordeel
Betrouwbaarheid
Gebruiksvriendelijkheid
Prijs/kwaliteit
Support

Anouk de Bruijn

"Rompslomp is relaxt, volledig en makkelijk je boekhouding doen."

Wat een fijn programma! Waarom ik voor Romslomp heb gekozen? Omdat het toegankelijk, prettig en behulpzaam is. Omdat Rompslomp volledig is. Offertes aanmaken, facturen opstellen en direct vanuit Rompslomp versturen, foto's van je bonnen inboeken als uitgaven, gewerkte uren/gemaakte ritten bijhouden: heb kan allemaal. Je hebt al je administratie op één plek en dat vind ik ideaal. Daarnaast word je in het begin aan de hand genomen dmv een rondleiding langs alle mogelijkheden van het programma en krijg je 4 mails met handige beginnersadviezen. Laat je niet beïnvloeden door de misschien wat onsexy naam van Rompslomp, want het programma is te gek!

Algemeen oordeel
Betrouwbaarheid
Gebruiksvriendelijkheid
Prijs/kwaliteit
Support
rompslomp-facturen-offertes-in-je-eigen-huisstijl-2

Factuur maken met je eigen logo en briefpapier

Met Rompslomp kun je je facturen maken in jouw eigen huisstijl. Zo kun je alle type gegevens en teksten standaard op je factuur zetten. natuurlijk plaats je gemakkelijk je eigen logo op je factuur en mocht je briefpapier hebben, dan kun je dat zelfs uploaden en zo je factuur helemaal in jouw eigen huisstijl opmaken. Gebruik onze handige lay-out editor en maak professionele facturen!

Maak direct je eerste factuur
rompslomp-facturen-offertes-versturen-vanuit-rompslomp-1

Facturen sturen met één druk op de knop

Eenmaal je factuur gemaakt, dan kun je deze direct vanuit de app of je browser aan je klant versturen. Een hoop ondernemers gebruiken Rompslomp om onderweg nog hun factuur aan hun klant te verzenden. Je kunt het zelfs zo instellen dat de facturen direct vanuit jouw eigen e-mailadres worden verzonden.

Maak & mail jouw facturen
rompslomp-ideal-mogelijkheden-1

Laat je factuur betalen met iDEAL

Door de naadloze integratie met betaalprovider Mollie kun je je factuur direct laten betalen met iDEAL. Vanuit Rompslomp wordt er een betaallink gegenereerd die automatisch meegestuurd wordt wanneer je een factuur aan je klant mailt. Zo worden je facturen een stuk sneller betaald!

Je kunt ook andere betaalmethoden activeren, zoals: Mastercard, Visa, American Express, Paypal, Klarna, etc.

Laat je factuur betalen met iDeal
rompslomp-factuur-status-overzicht-1

Krijg overzicht in de betaalstatus van facturen

Is een factuur betaald of niet? Je kunt gemakkelijk de betalingsstatus van je facturen inzien en bijwerken. Zo kun je in één oogopslag zien welke facturen nog niet betaald zijn. Voor de nog niet betaalde facturen stuur je gemakkelijk een herinnering.

Maak jouw facturen overzicht
rompslomp-btw-automatisch-berekend-1

Btw van facturen wordt automatisch berekend

Geen handmatig rekenwerk meer, want wanneer jij een factuur maakt wordt automatisch de juiste btw berekend. Het enige wat jij hoeft te doen is het juiste btw tarief te selecteren, of dit nou hoog, laag of verlegde btw is.

Maak jouw factuur met btw
rompslomp-gemaakte-factuur-direct-vewerkt-in-je-boekhouding-2

De gemaakte factuur direct verwerkt in je boekhouding

Als je in Rompslomp een factuur maakt, wordt deze factuur direct verwerkt in je boekhouding. We verwerken niet alleen de btw in een handig overzicht maar maken automatisch een balans en winst- en verliesrekening voor je op. Zo krijg jij direct inzicht in de cijfers van jouw bedrijf. Daarnaast worden je aangiften en het maken van een jaar overzicht een stuk gemakkelijker!

Krijg inzicht in jouw boekhouding
rompslomp-factureren-met-standaard-producten-en-diensten-2

Nog sneller factureren met standaard producten en diensten

Door het productbeheer in Rompslomp kun je nog sneller je factuur maken. Je hoeft niet onnodig factuurregels te typen, je kiest gewoon jouw standaard dienst of product. Dit is vooral heel gemakkelijk als je vaak dezelfde diensten of producten op je factuur plaatst.

Maak jouw product of dienst aan
rompslomp-factuur-van-gewerkte-uren-2-1

Maak een factuur van je gewerkte uren

Registreer je gewerkte uren met onze handige urenregistratie oplossing. Vervolgens kun je met één druk op de knop van je gewerkte uren gemakkelijk een factuur maken. Uiteraard kan dit per periode, project en per klant afzonderlijk.

Maak een factuur van je uren
rompslomp-altijd-en-overal-boekhouden-2

Altijd & overal facturen maken

Met onze handige online boekhoud app kun je overal waar je wilt je facturen maken, bekijken en bijwerken. We hebben zowel een Android als iOS app die op elke telefoon of tablet werkt. Dus, of je nou onderweg bent of lekker op je bank zit, je kunt met onze app op elk moment gemakkelijk al je facturen maken.

rompslomp-mock-up-iphone-app-icon

Rompslomp werkt in je browser én als app op je smartphone.

Het is heel makkelijk dat Rompslomp in je browser maar ook als iPhone en als Android app werkt. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

google-playappstore-1

Waarom kiezen ondernemers voor Rompslomp?

Bekijk in onze video’s hoe andere ondernemers aan de slag gaan met Rompslomp en laat je overtuigen.

Probeer het zelf uit

Kom erachter hoe Rompslomp werkt door het
vrijblijvend gratis uit te proberen.

De voordelen van een online facturen maken met een programma

Er zijn ondernemers die hun facturen maken met Excel of Word. Als je eenmalig een factuur moet maken kun je hier voor kiezen, maar wees zeker bewust van de nadelen hiervan. Vaak kost het veel tijd om een factuur netjes op te maken en is een foutje snel gemaakt. Ben jij een slimme ondernemer die straks meerdere facturen maakt, begin dan direct goed en gebruik online facturatie software. En waarom zou je het niet doen, want met Rompslomp kun je gratis onbeperkt facturen maken.

Wanneer je facturen maakt met een online factuurprogramma, dan zal je merken dat dit een fluitje van een cent is en je factuur zal er ook nog eens een stuk mooier en professioneler uit zien. Daarnaast weet je ook meteen zeker dat je een correcte factuur opmaakt, die aan alle eisen van de Belastingdienst voldoet.

Met Rompslomp als factuurprogramma:

 • Maak en verzend je gemakkelijk online facturen
 • Maak je correcte en professionele facturen in je eigen huisstijl
 • Zullen klanten sneller betalen via iDeal
 • Wordt de factuur automatisch in je boekhouding en de balans verwerkt
 • Worden je facturen veilig en online opgeslagen
 • Werk je veel minder foutgevoelig dan met Excel of Word
 • Kun je altijd en overal bij je facturen met onze handige mobiele app

Een goede en correcte factuur opstellen doe je zo

Een factuurtje maken is op zich zo gedaan maar hoe stel je een correcte factuur op die ook nog eens snel betaald wordt door je klant? En hoe verwerk je deze vervolgens dan in je boekhouding?

Aan alle factuurvereisten is gedacht

Ga jij online factureren? Dan hoef je je geen zorgen te maken om de vereisten van facturen. Het enige wat jij hoeft te doen is de juiste klantgegevens in te vullen en het facturatie programma zal voor jou een correcte factuur opstellen. Hierbij wordt gedacht aan de volgende vereisten:

 • Altijd jouw correcte gegevens inclusief je KVK- en btw-nummer.
 • Alle juiste klantgegevens, deze worden ook uit de KVK-database gehaald.
 • Een correct opvolgende factuurnummering, factuurnummers worden automatisch toegekend.
 • De juiste incl. en excl. btw-bedragen, die automatisch berekend worden.

Facturen verwerken in je boekhouding

Het maken van de factuur is één ding. Vervolgens zal de factuur ook in je boekhouding verwerkt moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan de btw die je in rekening hebt gebracht, maar ook de betaling van de factuur die je (als het goed is) zult ontvangen.

In Rompslomp wordt de btw die op de factuur vermeld staat direct op een btw overzicht getoond. Dit kun je meteen gebruiken voor je btw-aangifte. Daarnaast kun je wanneer je een betaling ontvangt van een factuur deze gemakkelijk koppelen met de factuur zodat deze op betaald wordt gezet. Dit heet ook wel afletteren van de factuur. Al deze stappen moeten ook op de balans van je boekhouding worden verwerkt. Dit wordt in Rompslomp allemaal automatisch voor jou gedaan.