Factuur maken

Hoe maak en verstuur je een factuur met Rompslomp? We leggen het hieronder uit.

factuur-maken1

Maak eerst een concept factuur

In Rompslomp kun je vanaf je dashboard kiezen voor de knop "Nieuwe factuur". Of ga in het linkermenu naar "Facturen" en klik daar op "Nieuwe factuur". Vul daar alle benodigde gegevens in die je op je factuur wilt hebben. Een factuur wordt eerst opgeslagen als concept. Dit doen we zodat je alle gegevens goed kunt checken. Het biedt je ook de mogelijkheid om alvast een factuur te maken zonder dat deze echt in je boekhouding terecht komt.

Factuurnummering

Wanneer jouw factuur nog als concept in Rompslomp staat, wordt er geen factuurnummer aan toegekend. Pas als je je factuur definitief maakt, wordt er een factuurnummer aan je factuur gekoppeld. Wil je het factuurnummer wijzigen?
Lees hier hoe je de automatische factuurnummering aanpast.

Je eigen huisstijl en factuur lay-out

Je facturen worden automatisch opgemaakt met de gegevens die jij in Rompslomp invoert. Wil je daarnaast je eigen logo toevoegen of andere wijzigingen maken in de lay-out?
Bekijk dan hier wat er allemaal mogelijk is in je factuur lay-out.

Factuur versturen

Na publicatie kun je je factuur downloaden naar PDF of direct vanuit Rompslomp versturen naar je klant. Je doet dit door de factuur te openen en dan in het rechtermenu te klikken op "Verstuur deze factuur". Bekijk hier meer over het sturen van facturen in Rompslomp.

factuur-maken2

Meer mogelijkheden

Tot slot zijn er ook mogelijkheden om via een andere weg gemakkelijk en snel een factuur te maken: