Deelbetalingen inboeken

Geschreven: · Laatst gewijzigd:

Wordt jouw factuur in meerdere keren betaald of heb jij een uitgave betaling gedaan die je in meerdere termijnen (hebt) betaald dan koppel je de betalingen als deelbetaling aan je uitgave of factuur.

In Rompslomp kun je de betaling koppelen aan een factuur of uitgave, zie hier hoe dit werkt. Als deze betaling niet het volledige factuur bedrag is dan ziet Rompslomp dit als deelbetaling. Er wordt berekend en aangegeven hoeveel procent betaald is en welk bedrag er nog openstaat. Zo kun je gemakkelijk bijhouden hoeveel er nog betaald moet worden, of hoeveel je nog moet betalen in het geval van een uitgave.

Bankmutaties importeren

Een factuur wordt in meerdere betalingen voldaan.

Als jouw klant je in meerdere termijnen betaald dan kun je deze betalingen gemakkelijk aan 1 factuur koppelen. Dit werkt het makkelijkst als je naar de factuur gaat en vervolgens op pas betaling aan klikt (menu aan de rechterzijde). Je koppelt dan de nieuwe betaling aan de factuur en je ziet direct hoeveel er nog openstaat.

Een uitgave in meerdere betalingen voldaan.

Dit werkt precies hetzelfde als bij een factuur. Je kunt aan een uitgave meerdere betalingen koppelen.

Één betaling koppelen aan meerdere facturen/

Soms betaalt een klant meerdere facturen met 1 transactie/betaling. Je kunt deze facturen aan 1 betaling koppelen. Je gaat in het scherm 'betalingen' naar de betreffende betaling en klikt op 'boek in'. Je selecteert daar de eerste factuur die je aan de betaling wilt koppelen. Als je deze hebt ingeboekt ga je terug naar de betaling via het scherm 'betalingen' en zal je zien dat er nog een restantbedrag ingeboekt dient te worden. Je klikt wederom op 'boek in' en koppelt de betaling aan de volgende factuur. Zo kan je doorgaan tot je alle facturen aan de betreffende betaling hebt gekoppeld.

Meer informatie

Betalingen inboeken
Betalingen beheren, verwijderen of ontkoppelen