Lightspeed koppeling voor webshops en kassasysteem

Geschreven: 

Je kunt je Rompslomp boekhouding koppelen met je Lightspeed webshop en/of kassasysteem en zo gemakkelijk bestellingen, facturen en/of kassabonnen overzetten naar je boekhouding.

Hoe werkt de Lightspeed koppeling?

Voor de koppeling tussen Rompslomp en Lightspeed werken we samen met Webwinkelfacturen.nl. Zij zijn de tussenpartij die de koppeling tussen Lightspeed en Rompslomp gemaakt hebben en actief onderhouden.

Wanneer je een koppeling gemaakt hebt en er iets besteld wordt in jouw Lightspeed webshop dan zorgt de koppeling ervoor dat de verkopen in Lightspeed automatisch worden doorgezet naar Rompslomp. Uiteraard kun je zelf instellen wanneer dit precies gebeurd, bijvoorbeeld na verzending of na afronden van de bestelling. Nadat de nodige controles zijn uitgevoerd zal alle bestelinformatie zoals: producten, prijzen, btw, verzendkosten en debiteurgegevens naar Rompslomp verstuurd worden. Deze gegevens worden ieder uur overgezet naar je boekhouding. Van elke bestelling wordt er automatisch een factuur aangemaakt in Rompslomp (als je die doorzet).

Lees hier de volledige stap voor stap handleiding

Gebruik je het Lightspeed kassasysteem?

De koppeling zorgt dat bonnen in de Zettle kassa automatisch worden doorgezet naar jouw Rompslomp boekhouding. De bonnen worden per stuk doorgezet als factuur in Rompslomp, of per dag verzameld en als factuur in Rompslomp geplaatst. Dit kan je zelf instellen.

Hoe activeer je de koppeling?

Om de integratie te kunnen realiseren heb je uiteraard een Lightspeed webshop nodig en een account bij Webwinkelfacturen.nl. Je installeert de koppeling via de Lightspeed Appstore. Je gaat naar de Appstore en zoekt op Rompslomp. De app van webwinkelfacturen komt dan vanzelf tevoorschijn.

Vanuit het account van webwinkelfacturen.nl zul je moeten koppelen met je Rompslomp boekhouding. De authenticatie met Rompslomp loopt via een beveiligde OAuth verbinding.

Bekijk de koppeling in de Appstore van Lightspeed

Wat kost de koppeling?

Rompslomp berekent geen extra kosten voor de integratie.

Lees hier alle informatie over de kosten die Lightspeed in rekening brengt

Producten matching met Rompslomp

Wanneer je producten verkoopt via je webshop dan worden deze automatisch op de factuur gezet in Rompslomp. Hierbij is het belangrijk dat de koppeling het verkochte product kan matchen met een product in Rompslomp. Als dit niet kan dan zal de koppeling een nieuwe product aanmaken in Rompslomp. De koppeling kijkt voor de matching naar: SKU -> EAN - > productcode -> productid -> deel van de naam.

Zo zorg je voor een goede matching van producten:

 • Vul de SKU, EAN of productcode altijd in bij het veld productcode of in de naam van het product
 • Zorg voor een gelijke benaming van de producten in Rompslomp en je webshop software

Lees hier meer info over de matching

Mocht het toch gebeuren dat de matching niet is gelukt en de factuur is al aangemaakt dan kun je handmatig de juiste koppeling nog maken. Lees hier onderaan in het artikel hoe je een factuurregel koppelt met een voorraadproduct

Acties in Rompslomp na overzetting

Zoals gezegd wordt er een concept factuur in Rompslomp aangemaakt van iedere bestelling die je doorzet. Volg onderstaande stappen om deze factuur correct in je boekhouding te zetten.

 1. Controleer of de concept factuur correct is en check ook even goed of je de factuur kunt matchen met de bestelling uit je webshop.
 2. Maak na controle de concept factuur definitief. Op dat moment wordt het echt in je boekhouding verwerkt. Heb je veel concept facturen die je definitief moet maken en ben je er zeker van dat ze kloppen? Lees hier hoe je meerdere facturen in één keer definitief maakt.
 3. Verwerk ook de betaling van de factuur in je boekhouding. Standaard wordt de factuur aangemaakt met een betaalstatus "niet betaald".

Kassabonnen inboeken in Rompslomp

Zodra de kassabonnen in Rompslomp zijn geïmporteerd als facturen, dien je in Rompslomp zelf nog enkele handelingen uit te voeren om je bonnen in te boeken.

Als je de koppeling hebt gemaakt en jouw bonnen worden geïmporteerd, worden deze per stuk of per dag geïmporteerd. Dan komt er een openstaande factuur in Rompslomp te staan van deze bon(nen).

 1. Zet de factuur op betaald met de tussenrekening van de kassa/pin provider als dat nog niet gebeurd is. In deze handleiding lees je hoe je dit kunt doen

 2. De uitbetaling verwerken
  Zodra je de inkomsten van de kassa/pin provider gestort krijgt, verreken je deze weer met de betreffende tussenrekening.
  In deze handleiding lees je hoe je dit kunt doen

Heb je hulp nodig bij de koppeling?

Webwinkelfacturen.nl kan jou het beste verder helpen wanneer je vragen hebt over de werking van de koppeling. TIP: Je kunt de installatie ook aan hen uitbesteden. Voor een installatie brengen ze € 39,50 exclusief btw in rekening. Wees er ook zeker van dat je deze handleiding met uitleg over de koppeling hebt gelezen.
Uiteraard staan wij voor je klaar als je vragen hebt over Rompslomp gerelateerde zaken.