Lay-out - Logo toevoegen op je factuur

Geschreven:

Om je eigen logo op je facturen toe te voegen of aan te passen dien je naar je lay-out te gaan. Ga naar Instellingen, klik op 'Lay-out' en klik daar door op de button 'Aanpassen' of als je nog geen lay-out hebt "Voeg een nieuwe factuur lay-out toe". Je kunt ook een gemaakte factuur of offerte openen en in het rechtermenu klikken op 'Pas de lay-out aan'.

Nu opent de lay-out editor en zie je een factuur voorbeeld.

Je logo toevoegen en aanpassen

1. Klik op de knop "Upload een logo". Zorg dat je een goede kwaliteit afbeelding gebruikt en als bestandsformaat een afbeeldingsformaat gebruikt zoals: jpg, png, bmp:

logo-toevoegen1
  2. Wil je je logo op een andere plek? Nadat je je logo hebt geüpload, kan je erop klikken. Houd deze ingedrukt om het logo te verplaatsen.

3. Wil je de grootte van je logo aanpassen? Klik dan op het logo en vervolgens kan je met het menu bovenin de grootte (algehele grootte, of alleen de breedte/hoogte) veranderen:

logo-toevoegen2

Nu heb je je eigen logo op je digitale factuur staan!

Meerdere logo's op je factuur toevoegen

Heb je zelf meerdere logo's, maak je gebruik van keurmerken of moet je de logo's van verzekeraars ook op je factuur toevoegen? Je kunt meerdere logo's op je factuur plaatsen. Op je Lay-out ga je aan de rechterzijde naar tabje "Logo & Lettertype", daar staat een linkje om een tweede of derde logo toe te voegen.

logo-toevoegen3

Ik wil mijn logo terug laten komen op de vervolgpagina’s van mijn factuur, kan dat?

Het kan voorkomen dat je factuur uit meerdere pagina’s bestaat. Wanneer je wilt dat het logo ook op de vervolgpagina’s terugkomt is dat niet mogelijk door een logo toe te voegen. Dit is namelijk alleen zichtbaar op de eerste pagina. Vervolgpagina’s zijn niet voorzien van een logo. Wanneer je op de vervolgpagina’s ook je logo weergegeven wilt hebben kun je briefpapier (laten) ontwerpen en hier gebruik van maken.

Meer over het aanpassen van de lay-out van je factuur: