Factuur maken van je uren

Geschreven:

Nadat je een aantal uur hebt in de urenregistratie van Rompslomp hebt ingevoerd, kan je een factuur maken van deze uren. Zoals je in deze afbeelding kunt zien, zijn er deze week in totaal 8 uren voor Rompslomp.nl BV gemaakt, hier gaan we een factuur van maken.

factuur-maken1

Maandoverzicht

Zoals je kunt zien staat er in de rechterbalk een knop "Maandoverzicht". Klik hier op. Je krijgt dan een geaggregeerd maandoverzicht te zien met de gewerkte uren per klant:

factuur-maken2

Maak een factuur van je uren

Je ziet nu de uren die gefactureerd kunnen worden. Vul je uurtarief in en kies of je de uren en ritten opgeteld weer wilt geven op de factuur of als individuele regels.

factuur-maken3

Klik nu op de knop "Maak factuur". Er opent zich een "Nieuwe factuur" scherm, met de klant en het aantal uur al ingevuld. Je kunt dan nog controleren of alles naar wens is. Zo ja, dan kun je kiezen voor ‘ Maak definitief’ aan de rechterkant van het scherm een de factuur kan naar je klant verzonden worden.

Factureren per project

Als je van een klant of project alleen een betaald project wilt factureren, kan dat natuurlijk ook. Ga naar het week- of maandoverzicht van je uren en kies het tabblad ‘per project’. De uren worden dan gegroepeerd per project. Je kunt de uren nu factureren zoals hierboven aangegeven

factuur-maken4