Standaard & Nieuwe BTW tarieven beheren

Geschreven:

Tijdens het maken van je factuur en offerte hanteren wij een standaard BTW tarief van 21%. Dit is gemakkelijk te wijzigen door het gewenste BTW tarief te selecteren, maar wanneer je standaard een ander BTW tarief gebruikt kan je dit eenvoudig aanpassen.

Wijzig het standaard BTW tarief

Wanneer je het standaard BTW tarief wilt wijzigen dan kun je dit doen via je instellingen > Boekhouding > Voorkeuren.

Voorkeur BTW tarief instellen

In dit geval is BTW verlegd als standaard voorkeur ingesteld en zul je deze dus automatisch geselecteerd zien tijdens het maken van je facturen en offertes.

Nieuw BTW tarief toevoegen

Daarnaast kan het zo zijn dat het gewenste BTW tarief niet tussen onze opties staat. In dit geval heb je ook de mogelijkheid om een aangepast BTW tarief toe te voegen. Deze optie is ook te vinden via je instellingen > Boekhouding > Voorkeuren > BTW tarieven beheren. N.B. als je facturen maakt met andere BTW tarieven, zal het BTW overzicht niet meer kloppen. Het BTW overzicht in Rompslomp is volledig gericht op de Nederlandse regelgeving met betrekking tot BTW.

BTW tarief toevoegen

Zodra je hier een aangepast BTW tarief invult, zul je deze ook als optie zien verschijnen tijdens het opstellen van je offerte of factuur.