Standaard & Nieuwe btw-tarieven beheren

Geschreven: 

Tijdens het maken van je factuur en offerte hanteren wij een standaard btw-tarief van 21%. Dit is gemakkelijk te wijzigen door het gewenste btw-tarief te selecteren, maar wanneer je standaard een ander btw-tarief gebruikt kan je dit eenvoudig aanpassen.

Wijzig het standaard btw-tarief

Wanneer je het standaard btw-tarief wilt wijzigen dan kun je dit doen via je instellingen > Boekhouding > Voorkeuren.

Voorkeur btw-tarief instellen

In dit geval is btw verlegd als standaard voorkeur ingesteld en zul je deze dus automatisch geselecteerd zien tijdens het maken van je facturen en offertes.

Nieuw btw-tarief toevoegen

Daarnaast kan het zo zijn dat het gewenste btw-tarief niet tussen onze opties staat. In dit geval heb je ook de mogelijkheid om een aangepast btw-tarief toe te voegen. Deze optie is ook te vinden via je instellingen > Boekhouding > Voorkeuren > btw-tarieven beheren. N.B. als je facturen maakt met andere btw-tarieven, zal het btw-overzicht niet meer kloppen. Het btw-overzicht in Rompslomp is volledig gericht op de Nederlandse regelgeving met betrekking tot btw.

Btw-tarief toevoegen

Zodra je hier een aangepast btw-tarief invult, zul je deze ook als optie zien verschijnen tijdens het opstellen van je offerte of factuur.