Leverancier en/of klantnummer aanpassen

Je kunt je klant & leverancier nummering (format) gemakkelijk aanpassen. We leggen je hieronder uit hoe je dit kunt doen.

1. Ga naar 'Instellingen'.

2. klik vervolgens op het tabje 'Boekhouding'.

3. Je ziet daar de opties: 'volgend klantnummer' en 'volgend leveranciersnummer'. Klik op de knop 'pas aan'.

klantnummer-aanpassen

4. Je krijgt daar de optie om het format aan te passen van je klant of leveranciersnummer. Je kunt ook het eerstvolgende volgnummer instellen.

wijzig-klantnummer-reeks

Let op het volgende:
- Reeds aangemaakte leveranciers en klanten behouden hun bestaande nummer.
- Na het aanpassen van je klant of leveranciersnummers worden deze niet meer gekoppeld met gekoppelde facturen en uitgaven.