Tweestapsverificatie activeren voor jouw Rompslomp account

Geschreven:

Het is mogelijk jouw Rompslomp account te beveiligen met tweestapsverificatie. Naast je gebruikersnaam en wachtwoord kan je nu met behulp van een beveilingscode een extra beveilingslaag toevoegen aan jouw Rompslomp account. Dit houdt in dat als je op een nieuwe browser of apparaat inlogt je een extra code nodig zal hebben die door een app op jouw telefoon wordt gegenereerd.

Tweestapsverificatie activeren

1. Download in de appstore of playstore een authenticatie generator app. Wij gebruiken bijvoorbeeld de Google Authenticator App.
  2. Wanneer je ingelogd bent op je account ga je in de rechterbovenhoek op je mailadres staan. Klik vervolgens op Mijn Account>Tweestapsverificatie. Je krijgt dan het onderstaande scherm in beeld

2FA01
  3. Vul hier je hersteltelefoonnummer in en klik op 'Doorgaan'.

Je krijgt dan het volgende scherm in beeld
    2FA02

4. Vul hier de code in die je per sms hebt gekregen en klik op 'Bevestigen'

Je krijgt dan een scherm in beeld met de QR code. Die scan je met de Authenticator app.

Tweestapsverificatie activeren
  5. Scan de QR-code met de app op jouw telefoon
  6. Lukt het scannen niet? Klik dan op 'Lukt het scannen niet?' en voer de gegevens handmatig in in de app.
  7. Vul dan de code in die de authenticator app genereert en klik op 'Inschakelen'.

Wanneer je bij de eerste keer inloggen met de tweestapsverificatie 'Dit apparaat vertrouwen' aanvinkt'
    2FA05

Hoef je niet elke keer als je opnieuw inlogt de tweestapsverificatie uit te voeren.

Dat kun je als je ingelogd bent ook zien wanneer je klikt op je mailadres, dan gaat naar Mijn Account>Tweestapsverificatie
2FA06

Ook kun je bij het inloggen aangeven dat je inloggegevens onthouden moeten worden, op die manier hoef je ook niet elke keer als je Rompslomp opstart je e-mailadres en wachtwoord in te vullen.

2FA07