Creditcard betalingen verwerken

In Rompslomp kun je gemakkelijk al jouw zakelijke betalingen bijhouden. In sommige gevallen betaal je kosten door middel van een creditcard. Het verwerken van deze kosten verloopt dan net even iets anders. Hieronder leggen wij je uit hoe je een betaling inboekt van een zakelijke creditcard.

1. Het aanmaken van een nieuwe subrekening

Allereerst voeg je een nieuwe rekening op je balans toe. Ga hiervoor naar het scherm 'Boekhouding'. Je dient in dit geval de hoofdrekening "Liquide middelen" aan te klikken. Rechts verschijnt de knop 'Nieuwe rekening'. Hiermee kun je een nieuwe rekening, genaamd 'Creditcard' toevoegen.

Nieuwe subrekening creditcard

2. Creditcard betalingen toevoegen

Het is vervolgens van belang dat je jouw creditcard betalingen in Rompslomp zet. Dit kan niet met een bankmutatie bestand omdat banken dit niet aanbieden. Vaak kun je wel een export naar Excel maken. Deze kun je naar Rompslomp importeren, lees hier hoe je betalingen importeert middels een Excelbestand.
De andere optie is om de betalingen handmatig toe te voegen. Je gaat daarvoor naar 'Betalingen' en klikt dan op tabje 'Creditcard'. Vervolgens kun je daar handmatig de betalingen toevoegen.

Nieuwe subrekening creditcard

3. Creditcard betalingen inboeken

Je moet nu nog de betaling koppelen aan een uitgave of boeking.

Je gaat hiervoor naar je creditcard betalingen en klikt bij de betaling op de groene knop 'Inboeken'. Vervolgens maak je een nieuwe uitgave of kies je voor een bestaande uitgave als je deze al hebt aangemaakt. Als je de uitgave opslaat is de betaling meteen gekoppeld en de boeking gemaakt.Lees hier een algemene uitleg over hoe je betalingen inboekt.

4. Het verwerken van je de afboeking op je gekoppelde bankrekening

Jouw creditcard maatschappij schrijft regelmatig (vaak maandelijks) een bedrag af van je bankrekening. Zodra je je bankmutaties van deze rekening importeert in Rompslomp komt dit afschrift op jouw betalingen overzicht terecht. Deze betaling dien je dan in te boeken. Je kunt deze inboeken als 'Een ander soort boeking'. Op die manier kun je het geld op je 'Creditcard' rekening BIJ boeken, en van je Bank AF. Vervolgens zal het saldo op je creditcard rekening op je balans weer op €0,- komen te staan. Dit ziet er als volgt uit:

Creditcard afschrift inboeken