Hoe zorgen we ervoor dat Rompslomp en jouw gegevens veilig zijn?

Veiligheid en integriteit van jouw gegevens is voor ons van het grootste belang. In onze bedrijfsvoering staat veiligheid en integriteit voorop. We doen er dan ook alles aan om jouw gegevens te beveiligen zodat deze niet verloren gaan of in verkeerde handen kunnen vallen.

Hieronder lees je diverse maatregelen die we hebben genomen om Rompslomp zo veilig mogelijk te maken.

Veiligheid op onze servers

Geëncrypteerde SSL Verbinding

De verbinding met onze website is altijd SSL beveiligd zodat niemand kan meekijken met de data die verzonden wordt. Een SSL-verbinding is een gecodeerde verbinding tussen onze servers en jouw laptop of mobiel. Rompslomp heeft een SHA256 verbinding, beveiliging van het hoogste niveau dus.

De laatste beveiligingsupdates

We hebben een strenge beveiliging update policy die elke dag automatisch controleert op nieuwe versies van softwarebibliotheken die we gebruiken, zodat evt. kwetsbaarheden direct worden opgelost.

Datacentrum in Europa

De data wordt gehost in Europa zodat de data onder het Europese recht valt. Het datacentrum is gecertificeerd met de laatste ISO standaarden: ISO 27001:2013, 27017:2015, 27018:2019 en ISO/IEC 9001:2015 en het voldoet tevens aan het EU-US privacy shield.

Backups van jouw gegevens

Realtime backups op elk moment

Om ervoor te zorgen dat we nooit gegevens kwijtraken, maken we backups. We hebben de data op elk moment op meerdere servers in realtime gesynchroniseerd staan, zodat het niet mogelijk is dat als er een harde schijf crashed dat we jouw data kwijt zijn. Daarnaast maken we nog apart hiervan een dagelijkse backup van alle gegevens.

Bewaarplicht

Uiteindelijk ligt de bewaarplicht van de data in jouw handen en we hebben dan ook gezorgd dat je van alle gegevens in Rompslomp zelf een backup kunt maken en op je eigen servers kunt zetten. Lees hier hoe je een backup maakt van jouw Rompslomp data. Het is helaas niet mogelijk om data via ons op te vragen. De back-ups die wij maken zijn bedoeld voor noodgevallen en deze bewaren we dan ook niet langer dan strikt nodig is.

Wil je data definitief laten verwijderen? Neem dan contact met ons op via support@rompslomp.nl. Lees ook hier hoe je zelf een verwijderverzoek kunt indienen.

Hier lees je meer over het afsluiten van een verwerkersovereenkomst en hoe om te gaan met de gegevens van jouw klanten

Toegang tot jouw gegevens

Rompslomp support expliciet toegang geven

Omdat je natuurlijk niet wil dat onze medewerkers zomaar in jouw boekhouding mee kunnen kijken, moet je expliciet toegang geven via je instellingen aan een medewerker van Rompslomp, voordat deze mee kan kijken, zo houd jij controle over je data. In het geval van technische noodzaak hebben we echter wel de mogelijkheid om te checken wat er fout gaat.