Facturen versturen via je eigen e-mailadres

Geschreven:

Standaard versturen we facturen en offertes vanuit het e-mailadres: postbode@rompslomp.nl. Het is ook mogelijk om e-mails te laten versturen vanaf jouw eigen domein / e-mailadres. Dit kun je zelf aanpassen door je e-mail instellingen te wijzigen, hieronder leggen we uit hoe je te werk gaat.

Hoe stuur ik facturen en offertes vanuit mijn eigen e-mailadres?

1. Klik op de naam van je bedrijf in de rechterbovenkant.
  2. Klik op instellingen.
  3. Ga naar het tabblad "E-mail".
  4. Klik onder 'Mail versturen met eigen SMTP server' op 'SMTP instellingen aanpassen'.
  5. Vink 'Eigen SMTP server' aan.
  6. Vul de SMTP gegevens in van de mailserver en het mailaccount die jij wilt gebruiken. Bijvoorbeeld:
    • SMTP adres: smtp.domeinnaam.nl
    • SMTP domein: domeinnaam.nl
    • SMTP poort: 587 of andere poort
    • Gebruikersnaam: (je e-mailadres)
    • Wachtwoord: (je e-mailadres wachtwoord)
    • Afzender: (je naam)
    • Afzender e-mail: (je e-mailadres)
  7. Klik op "Opslaan".
  8. Wacht even een moment, want er wordt een test uitgevoerd om te kijken of de gegevens kloppen. Kloppen ze niet dan krijg je een foutmelding te zien. Kloppen de instellingen wel, dan worden de gegevens opgeslagen en heb je ook een test e-mail in je mailbox ontvangen.

E-mail SMTP instellingen scherm

We hebben hieronder de instellingen voor de meest voorkomende e-mailproviders op een rijtje gezet:
- Google Gmail
- Google Gsuite
- Microsoft Office 365
- Outlook / Hotmail / Live
- Send One
- Mijn Domein
- Hostnet
- Transip

Staat jouw e-mailprovider er niet bij? Neem dan contact op met jouw e-mailprovider. Deze kan jou voorzien van de juiste SMTP gegevens.

Google Gmail SMTP instellingen

1. Belangrijk is dat je eerst er voor zorgt dat Rompslomp toegang krijgt tot het versturen van e-mails via jouw domein. Standaard wordt dit namelijk geblokkeerd via een functie die in je Google account staat. Log daarvoor in bij je Google Account
  2. Ga onder het kopje Inloggen en beveiliging naar "Gekoppelde apps en sites"
  3. Schakel Apps met lagere beveiliging toestaan: AAN. Je kunt ook direct naar deze link gaan.

Maak je gebruik van een Gmail adres dan kun je onderstaande instellingen gebruiken.
- SMTP adres: smtp.gmail.com
- SMTP domein: gmail.com
- SMTP poort: 587
- Gebruikersnaam: (je Gmail e-mailadres)
- Wachtwoord: (je Gmail e-mailadres wachtwoord)
- StartTTLS: Aan
- Authenticatie: Login
- Afzender: (je naam)
- Afzender e-mail: (je e-mailadres)
4. Kan je je nog niet aanmelden? Ga naar https://accounts.google.com/DisplayUnlockCaptcha en klik op doorgaan.
5. Lukt het nog niet? Het kan zijn dat je nog een extra ontgrendeling moet doen. Lukt het dus nog niet in te loggen dan kun je hier een ontgrendeling geven: ASP of captcha voor ontgrendelen gebruiken

Lukt dit nog niet zet dan authenticatie in twee stappen aan.
- Hier stel je 2 step verification in
- Hier kun je dan vervolgens een app password instellen

Let op! Ontvang je een e-mail van Google dat er verdachte inlogpogingen hebben plaatsgevonden? Dit is waarschijnlijk een IP-adres van Rompslomp die probeert om connectie te maken. Google blokkeert dit automatisch, tenzij jij zelf via die ontvangen e-mail aangeeft dat je de verbinding vertrouwt. Zorg er dus voor dat je dit doet. Hier vind je onze IP-adressen

Google GSuite SMTP instellingen

1. Belangrijk is dat je eerst er voor zorgt dat Rompslomp toegang krijgt tot het versturen van e-mails via jouw domein. Standaard wordt dit namelijk geblokkeerd via een functie die in je Google account staat. Log daarvoor in bij je Google Account.
  2. Ga onder het kopje Inloggen en beveiliging naar "Gekoppelde apps en sites".
  3. Schakel Apps met lagere beveiliging toestaan: AAN. Je kunt ook direct naar deze link gaan.

Google Gmail SMTP instellingen

Heb je authenticatie in twee stappen aanstaan?
- Ga naar Gekoppelde Apps en sites onder de categorie Inloggen en Beveiliging in je Google account instellingen.
- bij inloggen bij Google staat de optie App-wachtwoorden, maak hier een nieuw app wachtwoord aan (selecteer Apptype anders). Je krijgt nu een code, vul de code die je daar krijgt in bij je SMTP wachtwoord in Rompslomp.

1. Maak je gebruik van een Google Apps for work en je eigen domeinnaam dan kun je onderstaande instellingen gebruiken.
  2. SMTP adres: smtp.gmail.com
  3. SMTP domein: domeinnaam.nl
  4. SMTP poort: 587
  5. Gebruikersnaam: (je Google e-mailadres)
  6. Wachtwoord: (je e-mailadres wachtwoord)
  7. StartTTLS: Aan
  8. Authenticatie: Leeglaten
  9. Afzender: (je naam)
  10. Afzender e-mail: (je e-mailadres)

Zie meer info over Google Apps SMTP instellingen

Microsoft Office365 SMTP instellingen

Onderstaande instellingen kan je hanteren als je gebruikt maakt van Office365.
- SMTP adres: smtp.office365.com
- SMTP domein: smtp.office365.com
- SMTP poort: 587
- Gebruikersnaam: (je office e-mailadres)
- Wachtwoord: (je office e-mailadres wachtwoord)
- Afzender: (je volledige e-mailadres)
- Afzender e-mail: (je volledige e-mailadres)
- Authenticatie: Login
- STARTTLS: Aan

Microsoft Office365 met MFA

Als je MFA gebruikt van Office365 heb je een extra stap nodig om de connectie in Rompslomp te laten werken. De stappen beschreven onder optie 3 in bijgevoegde link zal je moeten toepassen, om de verbinding tot stand te brengen. Klik hier om deze stappen via Microsoft door te nemen. Let op! Gebruik de stappen onder optie 3 van dit artikel.

Je gebruikt in het geval van de MFA ook aangepaste SMTP instellingen:
- SMTP adres: domeinnaam-nl.mail.protection.outlook.com
- SMTP domein: domeinnaam.nl
- SMTP poort: 25
- Gebruikersnaam: (leeg)
- Wachtwoord: (leeg)
- Afzender: (je naam)
- Afzender e-mail: (je volledige e-mailadres)
- Authenticatie: None
- STARTTLS: Aan

Outlook / Hotmail SMTP instellingen

Onderstaande instellingen kan je hanteren als je gebruikt maakt van Outlook of Hotmail.
- SMTP adres: smtp-mail.outlook.com
- SMTP domein:
- SMTP poort: 587
- Gebruikersnaam: (je Outlook mailadres)
- Wachtwoord: (je outlook e-mailadres wachtwoord)
- Afzender: (je naam)
- Afzender e-mail: (je e-mailadres)
- Authenticatie: Login
- STARTTLS: Aan

Let op! Ontvang je een e-mail van Outlook/Hotmail dat er verdachte inlogpogingen hebben plaatsgevonden? Dit is waarschijnlijk een IP-adres van Rompslomp die probeert om connectie te maken. Outlook/Hotmail blokkeert dit soms, tenzij jij zelf via die ontvangen e-mail aangeeft dat je de verbinding vertrouwt. Zorg er dus voor dat je dit doet. Hier vind je onze IP-adressen

One.com SMTP instellingen

Onderstaande instellingen kan je hanteren als je gebruikt maakt van Send One.
- SMTP adres: send.one.com
- SMTP domein: send.one.com
- SMTP poort: 587
- Gebruikersnaam: (je Send One mailadres)
- Wachtwoord: (je Send One mailadres wachtwoord)
- Afzender: (je naam)
- Afzender e-mail: (je e-mailadres)
- Authenticatie: Login
- STARTTLS: Aan

Mijndomein SMTP instellingen

Onderstaande instellingen kan je hanteren als je gebruikt maakt van Mijndomein.
- SMTP adres: mail.mijndomein.nl
- SMTP domein: rompslomp.nl
- SMTP poort: 587
- Gebruikersnaam: (je mijndomein e-mailadres)
- Wachtwoord: (je mijndomein e-mailadres wachtwoord)
- Afzender: (je naam)
- Afzender e-mail: (je e-mailadres)
- Authenticatie: Login
- STARTTLS: Aan

Hostnet SMTP instellingen

Onderstaande instellingen kan je hanteren als je gebruikt maakt van Hostnet.
- SMTP adres: smtp02.hostnet.nl
- SMTP domein: leeg of jouwdomeinnaam.nl
- SMTP poort: 587
- Gebruikersnaam: (je e-mailadres)
- Wachtwoord: (je e-mailadres wachtwoord)
- Afzender: (je naam)
- Afzender e-mail: (je e-mailadres)
- Authenticatie: Login
- STARTTLS: Aan

Transip SMTP instellingen

Onderstaande instellingen kan je hanteren als je gebruikt maakt van Transip.
- SMTP adres: smtp.transip.email
- SMTP domein: leeg of jouwdomeinnaam.nl
- SMTP poort: 465
- Gebruikersnaam: (je e-mailadres)
- Wachtwoord: (je e-mailadres wachtwoord)
- Afzender: (je naam)
- Afzender e-mail: (je e-mailadres)
- Authenticatie: Login
- STARTTLS: Aan