Facturen versturen via je eigen e-mailadres

Geschreven:

Standaard versturen we facturen en offertes vanuit het e-mailadres: postbode@rompslomp.nl. Het is ook mogelijk om e-mails te laten versturen vanaf jouw eigen domein / e-mailadres. Dit kun je zelf aanpassen door je e-mail instellingen te wijzigen, hieronder leggen we uit hoe je te werk gaat.

Hoe stuur ik facturen en offertes vanuit mijn eigen e-mailadres?

1. Klik op de naam van je bedrijf in de rechterbovenkant.
  2. Klik op instellingen.
  3. Ga naar het tabblad "E-mail".
  4. Klik onder 'Mail versturen met eigen SMTP-server' op 'SMTP instellingen aanpassen'.
  5. Vink 'Eigen SMTP-server' aan.
  6. Vul de SMTP gegevens in van de mailserver en het mailaccount die jij wilt gebruiken. Bijvoorbeeld:
    • SMTP-adres: smtp.domeinnaam.nl
    • SMTP-domein: domeinnaam.nl
    • SMTP-poort: 587 of andere poort
    • Gebruikersnaam: (je e-mailadres)
    • Wachtwoord: (je e-mailadres wachtwoord)
    • Afzender: (je naam)
    • Afzender e-mail: (je e-mailadres)
  7. Klik op "Opslaan".
  8. Wacht even een moment, want er wordt een test uitgevoerd om te kijken of de gegevens kloppen. Kloppen ze niet dan krijg je een foutmelding te zien. Kloppen de instellingen wel, dan worden de gegevens opgeslagen en heb je ook een test e-mail in je mailbox ontvangen.

E-mail SMTP instellingen scherm

We hebben hieronder de instellingen voor de meest voorkomende e-mailproviders op een rijtje gezet:
- Google Gmail en Gsuite
- Microsoft Office 365
- Outlook / Hotmail / Live
- Send One
- Mijn Domein
- Hostnet
- Transip

Staat jouw e-mailprovider er niet bij? Neem dan contact op met jouw e-mailprovider. Deze kan jou voorzien van de juiste SMTP gegevens.

Google Gmail / Google Apps SMTP-instellingen

Om mail te laten versturen via Google hebben kun je gebruik maken van de directe integratie met Google.

Google login

Gebruik hiervoor de daarvoor bestemde knop bij de SMTP-instellingen: "Log in met Google". Je komt op de Google login-pagina terecht. Log hier in bij Gmail / Google Apps. Vervolgens kan je op 'toestaan' klikken om 'Rompslomp' toe te staan e-mail te verzenden via jouw Google adres.

Microsoft Office365 SMTP instellingen

Onderstaande instellingen kan je hanteren als je gebruikt maakt van Office365.
- SMTP-adres: smtp.office365.com
- SMTP-domein: smtp.office365.com
- SMTP-poort: 587
- Gebruikersnaam: (je office e-mailadres)
- Wachtwoord: (je office e-mailadres wachtwoord)
- Afzender: (je volledige e-mailadres)
- Afzender e-mail: (je volledige e-mailadres)
- Authenticatie: Login
- STARTTLS: Aan

Microsoft Office365 met MFA

Als je MFA gebruikt van Office365 heb je een extra stap nodig om de connectie in Rompslomp te laten werken. De stappen beschreven onder optie 3 in bijgevoegde link zal je moeten toepassen, om de verbinding tot stand te brengen. Klik hier om deze stappen via Microsoft door te nemen. Let op! Gebruik de stappen onder optie 3 van dit artikel.

Je gebruikt in het geval van de MFA ook aangepaste SMTP instellingen:
- SMTP-adres: domeinnaam-nl.mail.protection.outlook.com
- SMTP-domein: domeinnaam.nl
- SMTP-poort: 25
- Gebruikersnaam: (leeg)
- Wachtwoord: (leeg)
- Afzender: (je naam)
- Afzender e-mail: (je volledige e-mailadres)
- Authenticatie: None
- STARTTLS: Aan

Outlook / Hotmail SMTP instellingen

Onderstaande instellingen kan je hanteren als je gebruikt maakt van Outlook of Hotmail.
- SMTP-adres: smtp-mail.outlook.com
- SMTP-domein:
- SMTP-poort: 587
- Gebruikersnaam: (je Outlook mailadres)
- Wachtwoord: (je outlook e-mailadres wachtwoord)
- Afzender: (je naam)
- Afzender e-mail: (je e-mailadres)
- Authenticatie: Login
- STARTTLS: Aan

Let op! Ontvang je een e-mail van Outlook/Hotmail dat er verdachte inlogpogingen hebben plaatsgevonden? Dit is waarschijnlijk een IP-adres van Rompslomp die probeert om connectie te maken. Outlook/Hotmail blokkeert dit soms, tenzij jij zelf via die ontvangen e-mail aangeeft dat je de verbinding vertrouwt. Zorg er dus voor dat je dit doet. Hier vind je onze IP-adressen

One.com SMTP instellingen

Onderstaande instellingen kan je hanteren als je gebruikt maakt van Send One.
- SMTP-adres: send.one.com
- SMTP-domein: send.one.com
- SMTP-poort: 587
- Gebruikersnaam: (je Send One mailadres)
- Wachtwoord: (je Send One mailadres wachtwoord)
- Afzender: (je naam)
- Afzender e-mail: (je e-mailadres)
- Authenticatie: Login
- STARTTLS: Aan

Mijndomein SMTP instellingen

Onderstaande instellingen kan je hanteren als je gebruikt maakt van Mijndomein.
- SMTP-adres: mail.mijndomein.nl
- SMTP-domein: rompslomp.nl
- SMTP-poort: 587
- Gebruikersnaam: (je mijndomein e-mailadres)
- Wachtwoord: (je mijndomein e-mailadres wachtwoord)
- Afzender: (je naam)
- Afzender e-mail: (je e-mailadres)
- Authenticatie: Login
- STARTTLS: Aan

Hostnet SMTP instellingen

Onderstaande instellingen kan je hanteren als je gebruikt maakt van Hostnet.
- SMTP-adres: smtp02.hostnet.nl
- SMTP-domein: leeg of jouwdomeinnaam.nl
- SMTP-poort: 587
- Gebruikersnaam: (je e-mailadres)
- Wachtwoord: (je e-mailadres wachtwoord)
- Afzender: (je naam)
- Afzender e-mail: (je e-mailadres)
- Authenticatie: Login
- STARTTLS: Aan

Transip SMTP instellingen

Onderstaande instellingen kan je hanteren als je gebruikt maakt van Transip.
- SMTP-adres: smtp.transip.email
- SMTP-domein: leeg of jouwdomeinnaam.nl
- SMTP-poort: 465
- Gebruikersnaam: (je e-mailadres)
- Wachtwoord: (je e-mailadres wachtwoord)
- Afzender: (je naam)
- Afzender e-mail: (je e-mailadres)
- Authenticatie: Login
- STARTTLS: Aan