Facturen versturen via je eigen e-mailadres

Geschreven: · Laatst gewijzigd:

Als je jouw facturen verstuurd vanuit Rompslomp, wordt deze standaard verzonden vanaf het e-mailadres: postbode@rompslomp.nl. Het is ook mogelijk om e-mails te versturen vanaf jouw eigen domein / e-mailadres. Hieronder leggen we uit hoe je dit kunt instellen.

Bekijk ook onze video, waarin we uitleggen hoe het instellen hiervan werkt:

Hoe verstuur ik facturen en offertes vanaf mijn eigen e-mailadres?

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Ga naar het tabblad 'E-mail' in het rechtermenu.
  3. Klik op 'SMTP instellingen aanpassen'.

SMTP instellingen knop

5. Vink 'Eigen SMTP-server' aan.
6. Vul de SMTP gegevens in van de mailserver en het mailaccount die jij wilt gebruiken. Bijvoorbeeld:
- SMTP-adres: smtp.domeinnaam.nl
- SMTP-domein: domeinnaam.nl
- SMTP-poort: 587 of andere poort
- Gebruikersnaam: (je e-mailadres)
- Wachtwoord: (je e-mailadres wachtwoord)
- Afzender: (je naam)
- Afzender e-mail: (je e-mailadres)
7. Klik op "Opslaan".
8. Wacht even een moment, want er wordt een test uitgevoerd om te kijken of de gegevens kloppen. Kloppen ze niet dan krijg je een foutmelding te zien. Kloppen de instellingen wel, dan worden de gegevens opgeslagen en heb je ook een test e-mail in je mailbox ontvangen.

voorbeeld SMTP instellingen scherm

We hebben hieronder de instellingen voor de meest voorkomende e-mailproviders op een rijtje gezet:

• Google / Microsoft / Outlook (Hotmail / Live)
  • Mijn Domein
  • Hostnet
  • Transip

Staat jouw e-mailprovider er niet bij? Neem dan contact op met jouw e-mailprovider. Deze kan jou voorzien van de juiste instellingen.

Google / Microsoft / Outlook (Hotmail/Live)

Om mail te laten versturen via Google, Microsoft of Outlook maak je gebruik van een directe integratie:

integratie knop

Gebruik de hiervoor bestemde knop bij de SMTP-instellingen: "Log in met Google" of "Aanmelden bij Microsoft". Je komt op de login-pagina terecht. Log hier in en doorloop het proces. Dit zorgt ervoor dat je instellingen automatisch goed worden ingesteld.

Mijndomein SMTP instellingen

Onderstaande instellingen kan je hanteren als je gebruikt maakt van Mijndomein.

• SMTP-adres: mail.mijndomein.nl
  • SMTP-domein: rompslomp.nl
  • SMTP-poort: 587
  • Gebruikersnaam: (je mijndomein e-mailadres)
  • Wachtwoord: (je mijndomein e-mailadres wachtwoord)
  • Afzender: (je naam)
  • Afzender e-mail: (je e-mailadres)
  • Authenticatie: Login
  • STARTTLS: Aan

Hostnet SMTP instellingen

Onderstaande instellingen kan je hanteren als je gebruikt maakt van Hostnet.

• SMTP-adres: smtp02.hostnet.nl
  • SMTP-domein: leeg of jouwdomeinnaam.nl
  • SMTP-poort: 587
  • Gebruikersnaam: (je e-mailadres)
  • Wachtwoord: (je e-mailadres wachtwoord)
  • Afzender: (je naam)
  • Afzender e-mail: (je e-mailadres)
  • Authenticatie: Login
  • STARTTLS: Aan

Transip SMTP instellingen

Onderstaande instellingen kan je hanteren als je gebruikt maakt van Transip.

• SMTP-adres: smtp.transip.email
  • SMTP-domein: leeg of jouwdomeinnaam.nl
  • SMTP-poort: 465
  • Gebruikersnaam: (je e-mailadres)
  • Wachtwoord: (je e-mailadres wachtwoord)
  • Afzender: (je naam)
  • Afzender e-mail: (je e-mailadres)
  • Authenticatie: Login
  • STARTTLS: Aan