Facturen versturen via je eigen e-mailadres

Als je facturen verstuurd vanuit Rompslomp, worden deze standaard verzonden vanaf het e-mailadres: postbode@rompslomp.nl. Je kunt ook e-mails versturen vanaf jouw eigen domein / e-mailadres. Hieronder leggen we uit hoe je dit kunt instellen.

Google / Microsoft (Outlook/Office365/Hotmail/Live)

Om e-mail te laten versturen via je eigen e-mailadres raden wij aan te koppelen met Google (Gmail) of Microsoft (Outlook, Office365, Hotmail en Live). Wij maken hiervoor gebruik van een directe integratie:

facturen-versturen-via-je-eigen-email

Koppel hier met Google of Microsoft. Je komt dan direct op de login-pagina terecht. Log hier in en doorloop het proces. Dit zorgt ervoor dat je instellingen automatisch goed worden ingesteld. Je dient dit via de browser te doen, via de app is dit niet mogelijk.

Hoe verstuur ik facturen en offertes vanaf mijn eigen SMTP?

Wil je liever gebruik maken van een eigen smtp-server? Bekijk dan de onderstaande stappen.

• Lukt het instellen niet? Kijk dan hier voor de oplossing
  • Komen je e-mails in de spamfolder van de klant? Bekijk hier ons artikel over spam en de oplossingen hiervoor.
  • Zijn er problemen met versturen of afleveren van e-mails? Lees hier meer over de verschillende oorzaken en hoe ze op te lossen.

Eigen SMTP instellen:

Volg onderstaande stappen voor het instellen van je eigen SMTP-server. We hebben onderaan dit artikel ook de instellingen voor de meest voorkomende e-mailproviders op een rijtje gezet.

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Ga naar het tabblad 'E-mail'
  3. Klik op 'Liever een eigen SMTP-server gebruiken?'.
  4. Vink 'Ja, ik wil mijn eigen SMTP-server instellen' aan.
  5. Vul de SMTP gegevens in van de mailserver en het mailaccount die jij wilt gebruiken. Bijvoorbeeld:
    • SMTP-adres: smtp.domeinnaam.nl
    • SMTP-domein: domeinnaam.nl
    • SMTP-poort: 587 of andere poort
    • Gebruikersnaam: (je e-mailadres)
    • Wachtwoord: (je e-mailadres wachtwoord)
    • Afzender: (je naam)
    • Afzender e-mail: (je e-mailadres)
  6. Klik op "Opslaan".
  7. Wacht even een moment, want er wordt een test uitgevoerd om te kijken of de gegevens kloppen. Kloppen ze niet dan krijg je een foutmelding te zien. Kloppen de instellingen wel, dan worden de gegevens opgeslagen en heb je ook een test e-mail in je mailbox ontvangen.

Instellingen per e-mailprovider:

We hebben hieronder de instellingen voor de meest voorkomende e-mailproviders op een rijtje gezet. Werkt het instellen van je SMTP-server niet, of staat jouw e-mailprovider er niet bij? Neem dan contact op met jouw e-mailprovider. Deze kan jou voorzien van de juiste instellingen.

• Mijn Domein
  • Hostnet
  • Transip

Mijndomein SMTP instellingen:

Onderstaande instellingen kan je hanteren als je gebruikt maakt van Mijndomein.

• SMTP-adres: mail.mijndomein.nl
  • SMTP-domein: rompslomp.nl
  • SMTP-poort: 587
  • Gebruikersnaam: (je mijndomein e-mailadres)
  • Wachtwoord: (je mijndomein e-mailadres wachtwoord)
  • Afzender: (je naam)
  • Afzender e-mail: (je e-mailadres)
  • Authenticatie: Login
  • STARTTLS: Aan

Hostnet SMTP instellingen:

Onderstaande instellingen kan je hanteren als je gebruikt maakt van Hostnet.

• SMTP-adres: smtp02.hostnet.nl
  • SMTP-domein: leeg of jouwdomeinnaam.nl
  • SMTP-poort: 587
  • Gebruikersnaam: (je e-mailadres)
  • Wachtwoord: (je e-mailadres wachtwoord)
  • Afzender: (je naam)
  • Afzender e-mail: (je e-mailadres)
  • Authenticatie: Login
  • STARTTLS: Aan

Transip SMTP instellingen:

Onderstaande instellingen kan je hanteren als je gebruikt maakt van Transip.

• SMTP-adres: smtp.transip.email
  • SMTP-domein: leeg of jouwdomeinnaam.nl
  • SMTP-poort: 465
  • Gebruikersnaam: (je e-mailadres)
  • Wachtwoord: (je e-mailadres wachtwoord)
  • Afzender: (je naam)
  • Afzender e-mail: (je e-mailadres)
  • Authenticatie: Login
  • STARTTLS: Aan