Hoe kun je uitloggen?

In- en uitloggen in Rompslomp

Zoals je inlogt in Rompslomp, kan je uiteraard ook weer uitloggen. Maar is het verstandig om na elke keer inloggen ook weer uit te loggen? Of vink je voor het gemak ‘Altijd ingelogd blijven’ aan? Beide opties hebben voor- en nadelen. Of het beter is om altijd uit te loggen, hangt af van de situatie. Al moet er wel bijgezegd worden dat een keer extra uitloggen nooit kwaad kan, een keer te vaak ingelogd blijven mogelijk wel!

Hoe kun je uitloggen in Rompslomp?

Als je bent ingelogd, plaats je je cursor op jouw e-mailadres in de gele menubalk bovenaan de pagina, vervolgens verschijnt er een dropdown waarbij de laatste optie ‘Uitloggen’ is.

uitloggen-1

Wanneer je in de app wilt uitloggen klik je eerst op het tandwiel in het gele boven menu. Hierna klik je op jouw eigen e-mailadres en zie je de optie ‘Uitloggen’ weer onderaan de drop down verschijnen.

Gedeeld apparaat

Werk je op een apparaat dat door meer mensen wordt gebruikt? Dan is het erg verstandig om na gebruik altijd uit te loggen. Je loopt anders het risico dat iemand in jouw boekhouding terecht kan. Hierin kan veel gevoelige informatie staan. Denk aan financiële gegevens, maar ook aan gegevens van jouw klanten. Vanuit de AVG, algemene verordening gegevensbescherming, ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van de gegevens van jouw klanten.

2FA voor extra beveiliging bij inloggen

Ook inloggen met gebruik van 2 Factor Authentication (2FA) beschermt de gegevens van jou en jouw klanten. Dit houdt in dat je niet alleen met een wachtwoord inlogt, maar ook nog met bijvoorbeeld een code.

Rompslomp biedt de tweestapsverificatie aan in combinatie met Google Authenticator,.  Deze app kun je downloaden op je telefoon. Bij het inloggen op een nieuw apparaat (of met een nieuwe browser) vul je eerst je wachtwoord in. Vervolgens moet je ook een code uit de Google Authenticator invullen.