Hoe kun je uitloggen?

Geschreven: 

In- en uitloggen in Rompslomp

Zoals je inlogt in Rompslomp, kan je uiteraard ook weer uitloggen. Maar is het verstandig om na elke keer inloggen ook weer uit te loggen? Of vink je voor het gemakt ‘Altijd ingelogd blijven’ aan? Beide opties hebben zo de zijn voor- en nadelen. Of het beter is om altijd uit te loggen, hangt af van de situatie. Al moet er wel bijgezegd worden dat een keer extra uitloggen nooit kwaad kan, een keer te vaak ingelogd blijven mogelijk wel!

Hoe kan je uitloggen in Rompslomp?

Als je bent ingelogd, plaats je je cursor op jouw e-mailadres in de gele menubalk bovenaan de pagina, vervolgens verschijnt er een dropdown waarbij de laatste optie ‘Uitloggen’ is.

uitloggen

Wanneer je in de app wilt uitloggen klik je eerst op het tandwiel in het gele boven menu. Hierna klik je op jouw eigen e-mailadres en zie je de optie ‘Uitloggen’ weer onderaan de drop down verschijnen.

Gedeeld apparaat

Als je gebruik maakt van een gedeeld apparaat, is het erg verstandig om bij Rompslomp uit te loggen wanneer je klaar bent. In jouw boekhouding kan namelijk een hoop gevoelige informatie staan. Denk hierbij aan financiële gegevens, maar ook aan de gegevens van jouw klanten. Vanuit de AVG, algemene verordening gegevensbescherming, ben je ook verantwoordelijk voor de veiligheid van de gegevens van jouw klanten.

2FA voor extra beveiliging bij inloggen

Niet alleen na elk gebruik uitloggen kan de gegevens van jou en jouw klanten beschermen, maar ook inloggen met gebruik van 2FA. 2FA staat voor 2 Factor Authentication, dit houdt in dat je niet alleen met een wachtwoord inlogt, maar ook nog met bijvoorbeeld een code. Rompslomp biedt de tweestapsverificatie aan in combinatie met Google Authenticator, dit is een app die je kan downloaden op jouw telefoon. Wanneer je inlogt op een nieuw apparaat of met een nieuwe browser, vul je eerst jouw wachtwoord in, vervolgens komt er in de Google Authenticator een code zichtbaar die je invult bij Rompslomp.