JouwWeb koppeling voor webshops

Geschreven:

Je kunt je Rompslomp boekhouding koppelen met je JouwWeb webshop en zo gemakkelijk bestellingen en facturen overzetten naar je boekhouding.

Hoe werkt de JouwWeb koppeling?

Voor de koppeling tussen Rompslomp en JouwWeb werken we samen met Webwinkelfacturen.nl. Zij zijn de tussenpartij die de koppeling tussen JouwWeb en Rompslomp gemaakt hebben en actief onderhouden.

Wanneer je een koppeling gemaakt hebt en er iets besteld wordt in jouw JouwWeb webshop dan zorgt de koppeling ervoor dat de verkopen in JouwWeb automatisch worden doorgezet naar Rompslomp. Uiteraard kun je zelf instellen wanneer dit precies gebeurd, bijvoorbeeld na verzending of na afronden van de bestelling. Nadat de nodige controles zijn uitgevoerd zal alle bestelinformatie zoals: producten, prijzen, BTW, verzendkosten en debiteurgegevens naar Rompslomp verstuurd worden. Deze gegevens worden ieder uur overgezet naar je boekhouding. Van elke bestelling wordt er automatisch een factuur aangemaakt in Rompslomp (als je die doorzet).

Lees hier de volledige stap voor stap handleiding

Hoe activeer je de koppeling?

Om de integratie te kunnen realiseren heb je uiteraard een JouwWeb webshop nodig en een account bij Webwinkelfacturen.nl. Vanuit het account van webwinkelfacturen.nl zul je moeten koppelen met je Rompslomp boekhouding. De authenticatie met Rompslomp loopt via een beveiligde OAuth verbinding.

Meld je hier aan om de koppeling te activeren

Wat kost de koppeling?

Rompslomp berekent geen extra kosten voor de integratie. Je hebt minimaal een Rompslomp Pro abonnement nodig om te kunnen koppelen met andere software.

Webwinkelfacturen.nl berekent kosten voor het gebruik van deze koppeling. De kosten zijn op basis van het aantal transacties en varieren van €72 tot €170 per jaar. Je kunt de koppeling gratis 30 dagen uitproberen.

Lees hier alle informatie over de kosten

Acties in Rompslomp na overzetting

Zoals gezegd wordt er een concept factuur in Rompslomp aangemaakt van iedere bestelling die je doorzet. Volg onderstaande stappen om deze factuur correct in je boekhouding te zetten.
1. Controleer of de concept factuur correct is en check ook even goed of je de factuur kunt matchen met de bestelling uit je webshop.
2. Maak na controle de concept factuur definitief. Op dat moment wordt het echt in je boekhouding verwerkt.
3. Verwerk ook de betaling van de factuur in je boekhouding. Standaard wordt de factuur aangemaakt met een betaalstatus "niet betaald".

Heb je hulp nodig bij de koppeling?

Webwinkelfacturen.nl kan jou het beste verder helpen wanneer je vragen hebt over de werking van de koppeling. TIP: Je kunt de installatie ook aan hen uitbesteden. Voor een installatie brengen ze € 39,50 excl BTW in rekening. Wees er ook zeker van dat je deze handleiding met uitleg over de koppeling hebt gelezen.
Uiteraard staan wij voor je klaar als je vragen hebt over Rompslomp gerelateerde zaken.