Hoe stel ik de Visma bankkoppeling in?

Rompslomp is onderdeel van de Visma groep en maakt gebruik van de Visma bankkoppeling. Wil je automatisch al je banktransacties in je betalingen overzicht importeren? Dan leggen we in dit artikel uit hoe je de bankkoppeling kunt instellen.

Hoe stel je de bankkoppeling in?

De bankkoppeling stel je als volgt in.
- Activeer de add-on.
- Ga naar instellingen > Visma bankkoppeling.
- Klik op de Groene knop "Rekening(en) koppelen met Visma.

Je wordt nu doorgestuurd naar de omgeving van de Visma bankkoppeling. Loop deze stappen door. Visma zal je doorsturen naar de omgeving van jouw bank waar je toestemming dient te geven om met Visma te koppelen.

Rekening koppelen

Vergeet niet om het serienummer in bovenstaand scherm even ergens op te schrijven. Deze heb je later in het proces nodig.

Na het doorlopen van de stappen in de Visma omgeving wordt je teruggestuurd naar het instellingen scherm in Rompslomp. Vervolgens klik je op de groene knop 'Koppel' om de rekening(en) die je zojuist hebt geautoriseerd te koppelen aan een Rompslomp rekening.

Rekening koppelen

Vanaf het moment van koppelen verschijnen transacties automatisch in je rekeningoverzicht. Je hoeft niet handmatig te synchroniseren.

Historische transacties inladen.

Wil je ook transacties van vóór het koppelmoment inladen? Geen probleem. In het supportartikel importeren van een MT940/CAMT.053 bestand leggen we precies uit hoe dit werkt.

Ik heb al transacties op de rekening waar ik mee wil koppelen.

Heb je al transacties op de rekening waar ik mee wil koppelen? Je kunt je rekening dan gewoon koppelen. Na het koppelen zie je dan de volgende melding.

Saldo komt niet overeen

Er zijn verschillende manieren om je saldo kloppend te krijgen. In het supportartikel Hoe los ik een saldoverschil op? leggen we uit hoe je dit kunt oplossen.