TrackJack koppeling voor de rittenregistratie

Geschreven: 

Je kunt Rompslomp koppelen met TrackJack zodat iedere gereden kilometer nog makkelijker kan worden gefactureerd. Hiermee wordt het bijhouden en factureren van gereden kilometers wel heel gemakkelijk, zonder dat je extra hoeft te betalen voor de koppeling!

Wat is TrackJack?

TrackJack levert rittenregistratiesystemen voorzien van het Keurmerk Ritregistratiesystemen, dus volledig volgens de eisen van de Belastingdienst. Door de koppeling tussen Rompslomp en TrackJack worden ritten en kilometers nu automatisch in Rompslomp ingeladen. Hierdoor is het nog maar een kwestie van een klik om de kilometers in rekening te brengen, gekoppeld aan een daarvoor opgegeven kilometervergoeding.

Wat heb ik nodig voor de koppeling tussen TrackJack en Rompslomp?

Je moet wel eerst een TrackJack account en TrackJack GPS-tracker hebben. Meer informatie over de mogelijkheden van de TrackJack GPS-tracker én een leuke deal zijn in het Apps & Deals center te vinden. Als je de TrackJack GPS-tracker in je bezit hebt kun je verder met de koppeling instellen.

Hoe stel ik de koppeling tussen TrackJack en rompslomp in?

  1. Om met TrackJack te koppelen moet je eerst naar ‘instellingen > TrackJack’ gaan (zie afbeeldingen).
Ga naar instellingen
Klik op 'Trackjack'
  1. Druk vervolgens op ‘verbinden’. Je wordt doorgestuurd naar de TrackJack login pagina om de verbinding tussen TrackJack en Rompslomp te maken. Na het inloggen op TrackJack word je vanzelf teruggeleid naar Rompslomp. Hier krijg je rechtsboven de melding te zien dat de verbinding gelukt is (zie afbeeldingen).
Druk op 'verbinden'
Log in op TrackJack
Je krijgt een melding als de verbinding is gelukt

De ritten die vanaf dat moment worden geregistreerd in TrackJack, worden dan gesynchroniseerd in Rompslomp. Ritten die vóór het maken van de koppeling zijn geregistreerd worden niet opgehaald.

Let op! Je kan nog steeds handmatig ritten toevoegen. Doe dit alléén voor ritten die niet in het gekoppelde TrackJack account staan. Dat herkent de synchronisatie niet en dan komen ritten er dubbel in. Dus wanneer je kilometers moet registreren die niet gemaakt zijn met het voertuig van het gekoppelde systeem, voer je die nog gewoon met de hand in. Mocht je nog eerdere ritten willen toevoegen voordat je de TrackJack GPS-tracker hebt aangeschaft, dan kan dit volgens de werkwijze zoals in dit support artikel is uitgelegd.

  1. Er zijn twee manieren om de ritten van TrackJack in Rompslomp te krijgen.

a. Vanaf het moment dat TrackJack succesvol is gekoppeld vindt er een automatische synchronisatie plaats die elke dag om middernacht de ritten van de afgelopen 24 uur ophaalt uit TrackJack. Dit staat altijd aan. Dus iedere dag worden je ritten opgehaald.

b. De ritten kan je ook handmatig synchroniseren, hierbij haal je eenmalig de ritten van de afgelopen 24 uur op die nog niet zijn ingelezen. De automatische synchronisatie gaat gewoon door en zal de ritten die je handmatig hebt opgehaald niet nogmaals toevoegen. Om dit te doen moet je ook eerst gekoppeld zijn met TrackJack. Daarna kan je op ‘ritten ophalen’ klikken in het scherm van de TrackJack koppeling (zie afbeelding).

Klik op 'ritten ophalen'

Hoe verbreek ik de verbinding tussen TrackJack en Rompslomp?

Indien je geen gebruik meer wilt maken van de automatisch synchronisatie met TrackJack kan je klikken op ‘verbreek de verbinding’. Er is dan geen verbinding meer tussen Rompslomp en TrackJack, de ritten die eerder zijn toegevoegd blijven wel staan in je uren & ritten in Rompslomp.