Een iDEAL factuur maken

Geschreven:

Het is in Rompslomp mogelijk om een factuur te maken die met iDEAL wordt betaald. Het handige hiervan is dat de betaling ook direct in je boekhoudprogramma wordt verwerkt. Je ontvangt zelfs direct een mailtje als de factuur is betaald.

De transacties worden verwerkt door Mollie, dus daar maak je een account aan en zorgt ervoor dat deze gekoppeld is. Lees hier hoe dat in zijn werk gaat. Om gebruik te kunnen maken van deze dienst van Mollie heb je een zakelijke bankrekening nodig. Nadat je dit hebt gedaan is voor iedere nieuwe factuur die je aanmaakt 'Factuur ook te betalen per iDEAL' automatisch aangevinkt.

iDEAL factuur

De iDEAL factuur versturen

Als je de factuur met iDEAL link verstuurt krijgt je klant in de mail een link om een iDEAL betaling te doen.

iDEAL E-mail

Als je klant dan op de iDEAL klik opent het volgende scherm:

iDEAL bank kiezen

Hier kan je klant kiezen uit de verschillende betalingsmogelijkheden die je bij Mollie aangezet hebt. In de meeste gevallen is dit alleen iDEAL. Als de klant gekozen heeft voor iDEAL opent het volgende scherm waar ze hun bank kiezen en de rest van de betaling afhandelen.

Bank kiezen

Je klanten betalen het volledige bedrag aan Mollie via iDEAL. Mollie maakt het bedrag min de transactiekosten van € 0,29 dan weer aan jou over. Dit doen ze standaard twee keer per week, maar je kunt dit wijzigen. Deze verwerk je vervolgens in Rompslomp om je administratie op orde te houden. Lees hier hoe je deze kosten en betaling van Mollie verwerkt.

iDEAL factuur betaling

Als je facturen via iDEAL betaald zijn worden deze automatisch voor je ingeboekt als betaling in Rompslomp. Hier hoef je verder niets meer aan te doen.