Kan ik Rompslomp als buitenlandse ondernemer gebruiken?

Ondanks dat Rompslomp van Nederlandse bodem is, verwelkomen wij veel buitenlandse ondernemers. Is het als buitenlandse ondernemer, met een bedrijf gevestigd buiten Nederland mogelijk om Rompslomp te gebruiken? Ja, zeker!

Rompslomp is gericht op de Nederlandse markt

Rompslomp is gericht op de Nederlandse markt. Wat we hiermee bedoelen is dat Rompslomp als boekhoudprogramma is afgestemd op de Nederlandse wetgeving. Dit is de ten eerste al te zien aan de bedrijfsgegevens. Je dient hier een KVK-nummer in te vullen en een btw-nummer. Ook hebben we de Nederlandse regelgeving m.b.t. btw en dergelijke op maat toegepast in Rompslomp. Je kunt als buitenlandse ondernemer dus helaas geen volledige boekhouding afgestemd op de buitenlandse regelgeving voeren in Rompslomp. Wel hebben we veel buitenlandse gebruikers die Rompslomp vooral gebruiken om facturen mee te maken.

Gebruikers uit het buitenland kunnen Rompslomp wel gebruiken

Wil je als buitenlandse ondernemer toch Rompslomp kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld de offertes en facturen? Dit is met een workaround zeker mogelijk! Denk hierbij aan een aantal dingen:

 1. Vul een fictief KVK-nummer in zodat je je bedrijf kan aanmaken
  Het is in Rompslomp verplicht een KVK-nummer in te vullen. Je kunt om je account aan te maken hier een fictief nummer invullen (bijvoorbeeld 12345678). Je btw-nummer kan je wel invullen zoals nodig.

 2. Pas je factuurlay-out aan
  Om ervoor te zorgen dat je fictieve KVK-nummer niet op je factuur komt te staan, kan je de lay-out aanpassen en het KVK-nummer van de factuur weglaten. Je kan in de lay-out bijvoorbeeld ook de tenaamstelling van 'Btw-nummer' aanpassen naar iets anders. Lees hier hoe je de teksten op de factuurlay-out kunt aanpassen.
  Ben jij een gebruiker met een bedrijf in het buitenland, dan kan je op dezelfde manier toch je buitenlandse gegevens kwijt op je factuur. Zo kan je voor een Duits bedrijf bijvoorbeeld 'Btw-nummer' in 'Steuer nummer' veranderen.

 3. Pas je btw-tarief aan
  Je kunt op de factuurlay-out ook instellen of er wel of geen btw vermeldt dient te worden op de factuur. Hier lees je je ervoor zorgt dat er geen btw op de factuur komt te staan. Als je via 'Instellingen' naar 'Boekhouding' gaat, en vervolgens klikt op 'Btw-tarieven beheren', kan je hier ook het standaard btw-tarief aanpassen.

Met deze stappen kom je als gebruiker uit het buitenland al een heel eind. Veel succes met factureren in Rompslomp!