Lay-out - Factuur teksten aanpassen

Geschreven: 

Jouw digitale facturen helemaal naar je eigen wens en huisstijl aanpassen? Pas gemakkelijk alle standaard factuur teksten aan door je lay-out aan te passen.

Standaard teksten aanpassen op je lay-out

Ga in je Rompslomp.nl account naar Instellingen, en klik hier op het tabje "Lay-out". Je kunt hier kiezen voor "Aanpassen" of als je nog geen lay-out hebt "Voeg een nieuwe Factuur lay-out toe". Je kunt ook een gemaakte factuur of offerte openen en in het rechtermenu klikken op "Pas de lay-out aan".

Heb je je Factuur lay-out geopend? Ga dan in het rechter-zijmenu naar de tab "Aangepaste teksten".

factuur-teksten-aanpassen1

Gebruik maken van variabele teksten
De waarden die tussen accolades staan, bijvoorbeeld {klant_naam} geven aan dat dit een variabele waarde is. Voorbeeld: het woord "{klant_naam}" wordt automatisch vervangen met de naam van de klant waarvoor de factuur gemaakt is. Dit geldt ook voor alle andere variabelen die jij bij je contact al hebt ingevuld.
De te gebruiken variabelen kun je gemakkelijk bekijken onder elk invoerveld als je op het linkje "-Te gebruiken variabelen" klikt.

Gebruik maken van vaste teksten
Het is ook mogelijk om vaste tekstwaarden op je Factuur lay-out te plaatsen, denk bijvoorbeeld aan je eigen telefoonnummer, e-mailadres of andere informatie. Je kunt deze tekstwaarden gewoon rechtstreeks intikken in de tekstvelden.


Alle aangepaste teksten opties op een rij

 1. Je bedrijfsgegevens aanpassen.
  Vink de selectiebox "Bedrijfsgegevens" aan en pas de tekst aan die standaard op de factuur komt te staan.

  factuur-teksten-aanpassen2
 2. Verzendadres aanpassen.
  Als je "Verzendadres" aanvinkt, krijg je de opties te zien om het verzendadresveld aan te passen. Hier staan dus de gegevens van je klant. Heb je bijzondere klantgegevens dan kun je deze hier nog toevoegen met vrije velden, lees hier hoe dat werkt.

 3. Factuur- en vervaldatum aanpassen.
  Als je "Datums" aanvinkt zie je de opties om dit veld aan te passen. Pas hier de factuur- en vervaldatumtekst aan of voeg op deze plek gegevens toe.

 4. Je betalingsgegevens aanpassen.
  Vink de selectiebox "Betalingsinformatie" aan en pas de tekst aan die standaard op de factuur komt te staan.

  factuur-teksten-aanpassen3
 5. Teksten onderaan aanpassen.
  Als je bij aangepaste teksten "Onderaan" aan vinkt, krijg je een leeg invul veld te zien. Alles wat je hier invult komt direct onderaan je factuur te staan. Dit kan nuttig zijn om bijvoorbeeld een korte na-beschrijving bij je factuur toe te voegen.

 6. Alle overige woorden op de factuur.
  Het is met deze optie mogelijk om elk woord dat op de lay-out staat, te vervangen voor een ander woord. Daarvoor klik je op "aangepaste teksten" rechts in het menu en vink je "overige woorden" aan. Elk denkbaar woord op de factuur kan je hiermee aanpassen, onder andere:

  • Alle kolomkoppen zoals: Incl Btw, Excl Btw, btw,
  • Stuksprijs benaming
  • Naam, Datum, Plaats, Handtekening

  Hieronder vind je een screenshot waar je deze optie terug vindt:

  factuur-teksten-aanpassen4

  Hier vind je (soms moet je even scrollen) elk woord terug die je daar kan vervangen voor elk woord naar keuze.

 7. Factuur specifieke tekst aanpassen.
  Gebruik jij vaak de zelfde introductie-tekst voor meerdere facturen? Of sluit je je facturen altijd af met eenzelfde opmerking? Dan kun je deze ook standaard toevoegen op je Factuur lay-out. Je vindt deze ook onder het kopje "Aangepaste teksten" zodra je je lay-out aanpast. Dit ziet er dan als volgt uit:

  factuur-teksten-aanpassen5

  Let er hierbij wel op dat zodra je een tekst als introductie of opmerking invult bij het aanmaken van je factuur, deze standaard velden overschreven worden. Je ziet dan dus die tekst op je factuur verschijnen die je bij het aanmaken van je factuur hebt ingevuld.

 8. Offerte specifiek en akkoord tekst aanpassen.
  Vink de selectiebox "Offerte akkoord" aan en pas de tekst aan die standaard onder de offerte (ter akkoord) komt te staan. Verder kun je hier net als bovenstaande punt 7 een standaard introductie en opmerking op je offertes plaatsen.

 9. Hyperlink toevoegen
  Wil je een hyperlink toevoegen? Vul hier dan het volgende in: <a href='https://nu.nl'>Klik op deze link</a> Vervang nu.nl voor de locatie waar je naar toe wilt verwijzen en pas je linktekst naar wens aan.