Hoe gebruik je de schoenendoos?

Heb je ook zo veel bonnetjes dat je het overzicht verliest? Of wil je gewoon graag al je bonnen op één overzichtelijke plek opslaan? Dat kan met de Rompslomp schoenendoos. Zodra je de bonnen gedigitaliseerd hebt (inscannen, foto maken, opgeslagen als pdf), kun je ze gemakkelijk opslaan in je Rompslomp schoenendoos. Hier leggen we je uit hoe dit precies in zijn werk gaat.

Het uploaden van je bonnetjes naar de schoenendoos

Er zijn meerdere manieren waarop je jouw bon kunt uploaden naar de schoenendoos.

1. Simpelweg Uploaden.
Je kunt ten eerste naar je schoenendoos gaan, en hier direct je bon uploaden via de knop "Uploaden".

2. Maak een foto vanuit de app
Gebruik je de App? Klik dan op uploaden om direct een foto te maken en deze te uploaden. zie hieronder hoe dit te werkt gaat.

Schoenendoos op de app

3. Mail je bon direct naar de schoenendoos
Je hebt ook de mogelijkheid om de bon direct naar jouw schoenendoos te mailen. Je kunt je inkomende facturen die jij per mail binnenkrijgt direct doorsturen naar jouw schoenendoos, handig toch? Je moet dan wel eerst even een schoenendoos e-mail aanmaken, lees hier hoe je dit doet.

4. Koppelen met Dropbox
Tot slot kun je Dropbox ook nog aan je schoenendoos koppelen. Lees hier hoe.

Het inboeken van je bonnetjes

Nadat jouw bonnen zijn opgeslagen, moeten ze natuurlijk ook nog ingeboekt worden. Dit doe je door te drukken op de knop "boek in" aan de rechterkant van jouw bon. Ook kun je via de knop "Alles inboeken" alle bonnen doorlopen en stuk voor stuk inboeken. Op die manier werk je direct heel de schoenendoos bij. Nadat je jouw bon hebt ingeboekt, staat hij verwerkt bij je 'Uitgaven'. In het rechterzijmenu zie je dat de bon als bijlage is toegevoegd.

Schoenendoos uitleg

UBL facturen worden automatisch herkend
Heb je een zogenoemde UBL factuur ontvangen? (Dit is een xml bestand die meegestuurd wordt met een factuur) dan kun je deze ook uploaden in je schoenendoos en wij boeken deze gegevens dan meteen juist in, je hoeft ze alleen nog maar te controleren en op te slaan.

Koppel een betaling aan je uitgave

Het koppelen van een betaling kan tijdens het inboeken van de bon, of erna. Doet je dit erna? Dan wordt je uitgave in eerste instantie als "Nog niet betaald" gemarkeerd. Je kunt dan op twee manieren de betaling alsnog verwerken.

  1. Rechtstreeks op de Uitgave via "Pas de betaling aan".
  2. Via het Betalingen overzicht. Je kunt hier de betaling inboeken en koppelen aan de nog openstaande uitgave. Rompslomp heeft tegenwoordig ook de functie 'Auto-inboeken' die een inboekvoorstel doet op basis van het overeenkomende bedrag. Zie hier een voorbeeld:
Auto-inboeken van je bon