Facturen importeren

Heb je facturen die je naar Rompslomp wil overzetten? Bijvoorbeeld omdat je net met Rompslomp start? Dan kun je facturen eenvoudig met een Excelbestand naar je boekhouding importeren. Dat gaat als volgt:
 1. Ga naar 'Facturen' en naar het tabje 'Exporteren'. Als je hierop klikt, krijg je de optie 'Importeer .xls'.

  facturen-importeren1

 2. Je krijgt onderstaand scherm te zien, download hier het voorbeeld Excelbestand.

  LET OP: Gebruik je Numbers (Mac) zorg dan dat je het bestand exporteert naar een Excelbestand. Verwijder andere tabbladen in het bestand (zoals het werkblad aan de voorzijde) **.

  facturen-importeren2
 3. Open het voorbeeld Excelbestand. Vul nu alle factuurgegevens in van de facturen die je wilt importeren.

  Het bestand dient aan bepaalde eisen te voldoen:
  - Per regel vul je de gegevens van 1 factuur in.
  - De kolomkop benaming en volgorde moet altijd hetzelfde blijven.
  - Vul deze kolommen in het Excelbestand altijd in: factuurnummer, beschrijving, datum, bedrag, btw, en klant/bedrijfsnaam.
  - Wil je een factuur importeren met meerdere factuurregels ? Voeg dan in het Excelbestand eerst de eerste factuurregel met factuurnummer en datum toe. Zet daaronder de daaropvolgende factuurregels, zonder factuurnummer en datum!
  - Zorg dat er altijd een beschrijving is ingevuld.

  Hieronder zie je een voorbeeld van een juist ingevuld Excelbestand.

  facturen-importeren3

 4. Upload en importeer het Excelbestand door op 'Bestand (*.xlsx)' te klikken. Selecteer de bestandslocatie. Klik vervolgens op de groene knop 'Importeren.'

 5. Vervolgens verschijnt er in Rompslomp een overzicht van de objecten die je hebt geïmporteerd via het Excelbestand. Is dit correct? Klik dan op de groene knop om de objecten te importeren.

  facturen-importeren4
 6. De facturen zijn nu aangemaakt als conceptfactuur. Je ontvangt hierover een melding. Dit is omdat je de geïmporteerde facturen definitief moet maken voordat ze in je boekhouding verwerkt worden.

  facturen-importeren5
 7. Maak de geïmporteerde facturen definitief. Je klikt een factuur aan, vervolgens kan je de factuur eventueel nog bewerken of aanpassen en dan in het rechterzijmenu klikken op 'maak definitief'

  facturen-importeren6
 8. De factuur is nu definitief en ingeboekt. Is de factuur definitief gemaakt? Dan ga je terug naar het factuuroverzicht. Daar heeft de factuur nu een andere status gekregen. Van geïmporteerd naar 'nog niet betaald'.

  facturen-importeren7
 9. Als de factuur definitief is vergeet dan niet ook de factuur betaling te verwerken. Je kunt de factuur nu ook aan je klant verzenden.

  facturen-importeren8