Pinbetalingen verwerken

Geschreven:

Met Rompslomp kun je pinbetalingen verwerken. In deze handleiding zullen we je laten zien hoe dit werkt. Pinbetalingen gaan meestal als volgt. Je klanten betalen per pin en aan het eind van de dag wordt het totaalbedrag van je pinbetalingen - de kosten van de transacties overgemaakt naar je rekening.

Toevoegen van een tussenrekening "Pinbetalingen".

Om pinbetalingen te verwerken is het nodig om een rekening "Pinbetalingen" aan je balans, onder liquide middelen, toe te voegen. Als facturen dan betaald worden per pin, kun je deze rekening selecteren. Hoe voeg je deze rekening toe?

• Ga naar boekhouding
  • Klik op de rekening "Liquide middelen"
  • Klik in de rechterbalk op "Nieuwe subrekening"
  • Voeg daar een rekening "Pinbetalingen" toe

Verwerken van de pinbetaling

Als een factuur betaald wordt, voeg dan een nieuwe betaling toe en selecteer als rekening "Pinbetalingen".

Een nieuwe pin betaling toevoegen

Verwerken van afschrift

Als de dagboeking van de pinbetalingen via je banktransacties binnenkomt, moet dit vervolgens verwerkt worden. Je kunt de bankmutatie importeren en hem vervolgens inboeken. Je kunt deze betaling inboeken als "een ander soort boeking". Vervolgens boek je het bedrag BIJ op de rekening Bank en AF van de rekening Pinbetalingen. Dit ziet er als volgt uit:

Pinbetaling inboeken

Op dit moment wordt de rekening Pinbetalingen weer (bijna) gelijk aan nul. Het resterende deel kun je op het moment dat je de specificatie met kosten ontvangt (van je pin partij) wegboeken als nieuwe uitgave die je betaalt met Pinbetalingen en als kosten rekening "Kosten pintransacties" kiest.