Korting toevoegen op een factuur

Normaal gesproken werk je met vaste prijzen voor je producten of diensten. Als je een keer wilt afwijken van deze prijs, door bijvoorbeeld korting te geven, kun je dit aangeven op de factuur.

Korting toevoegen op het totaal van je factuur

Als je korting wilt toevoegen op een factuur maak je eerst een factuur aan. Vul hier de contactgegevens, producten of diensten en prijzen in als normaal. Hierna klik je onder de factuur regels op '% Voeg korting toe'. Hier kan je een korting aangeven in procenten en een korte beschrijving benoemen, Rompslomp rekent dan automatisch de goede prijs voor je uit. Je voegt deze korting dan over het totaalbedrag van je factuur toe.

korting-toevoegen1

Korting per regel op je factuur

In sommige gevallen is de korting slechts op één product van je factuur van toepassing. Je kunt hiervoor een kortingsregel toevoegen. Klik nogmaals op '% Voeg korting toe' en klik door op de blauwe link 'Voeg dan een kortingsregel toe.' Je kunt hier simpelweg het bedrag invullen dat als korting moet worden doorgevoerd. Je kunt deze regel dan ook verslepen zodat hij onder de regel komt te staan waar hij op van toepassing is.

korting-toevoegen2
korting-toevoegen3

Fee of toeslag toevoegen aan factuur

Als je voor het produceren van een product een fee in rekening wilt brengen kan dit natuurlijk ook op een factuur. Dit doe je op zelfde manier als korting toevoegen, alleen voer je voor een fee een negatief getal in. Voor een productie fee van bijvoorbeeld 10% voer je bij korting dus -10% in.

korting-toevoegen4

Nu staat het misschien raar dat op je factuur een korting staat terwijl het tegenoverstelde krijgen. Je kunt de "korting" tekst aanpassen op je factuur lay-out bij "Aangepaste teksten" > "Overige Woorden".

korting-toevoegen5