Lay-out - Factuur met briefpapier

Heb je je eigen briefpapier laten ontwerpen? Dan kun je met Rompslomp gemakkelijk al je online facturen opmaken met jouw eigen briefpapier ontwerp. Zo verstuur je je facturen in het ontwerp van je eigen huisstijl.

Hoe voeg je je briefpapier toe aan je digitale factuur?

1. Ga naar instellingen (klik in het bovenste menu op je bedrijfsnaam en vervolgens op instellingen).
  2. Ga daar naar het tabblad "Lay-out", je ziet daar de verschillende factuur lay-outs. Klik op aanpassen of voeg een nieuwe lay-out toe.
  3. Je ziet nu de factuur voor je met alle mogelijkheden om de lay-out te wijzigen.
  4. Wil je briefpapier gebruiken? Klik bovenin het menu op 'upload briefpapier' om je briefpapier toe te voegen.

factuur-briefpapier1

Zo kan je factuur ineens in geheel eigen stijl in Rompslomp worden weergegeven, zie hier een voorbeeld:

factuur-briefpapier2

Je briefpapier wordt op alle pagina's gebruikt, tenzij je aanvinkt dat het briefpapier alleen op de eerste pagina moet komen.

Zelf een briefpapier ontwerp maken?

Naast dat je een grafisch ontwerp programma kunt gebruiken, zoals Adobe Photoshop (betaald) of GIMP (open source), kun je ook gemakkelijk je briefpapier opmaken in Word.

1. Maak een nieuw bestand met een normaal A4 formaat van 210x297mm
  2. Maak een voor jou gewenst design, hou er hier wel rekening mee dat de gegevens van je factuur over het briefpapier heen zullen vallen.
  3. Exporteer je ontwerp naar een PDF bestand.
  4. Converteer dit document naar een bruikbaar afbeeldingsformaat zoals: .jpg, .bmp, .png. Je kunt bijvoorbeeld deze pdf naar png converter gebruiken.
  5. Upload tot slot je briefpapier volgens eerder genoemde stappen