Creditfactuur maken en versturen

Geschreven:

Fout gemaakt in je factuur? Maak het snel ongedaan met een creditfactuur.

Wat is een creditfactuur?

Een creditfactuur maak je als je een fout hebt gemaakt op je originele factuur of als om welke reden dan ook je klant voor een aanpassing vraagt. Stel dat je je factuur verstuurd hebt en 50 stuks gefactureerd hebt terwijl je er maar 5 zou leveren, je klant belt en laat je weten dat er een fout in zit. Als je de factuur gewoon aanpast zijn er 2 facturen in omloop met het zelfde factuurnummer. Het kan hierdoor onduidelijk worden welke factuur de juiste is, helemaal als deze op dezelfde data zijn verstuurd.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je klant niet tevreden is of een klus is toch niet doorgegaan en je hebt wel al een factuur verstuurd. In dat geval zal je klant om een terugbetaling vragen.

In dit geval maak je een creditfactuur. Een creditfactuur maakt in wezen je verstuurde factuur ongedaan. Op je creditfactuur staat dan -50 stuks. Hierna kan je een nieuwe factuur maken voor de 10 stuks die je wel geleverd hebt.

Creditfactuur maken in Rompslomp

Om in Rompslomp een creditfactuur te maken, open je een verstuurde factuur. In de rechter balk staat een button 'Crediteer factuur'. Deze zal direct een nieuwe factuur aanmaken die de foutieve factuur ongedaan maakt.
Hierna kan je een nieuwe factuur aanmaken.