Lay-out - Factuur in andere taal maken

Jouw digitale facturen in een andere taal opstellen? Je kunt alle teksten en woorden op je factuur wijzigen door een nieuwe je lay-out aan te maken.

Hoe stel je een factuur op in een andere taal?

 1. Ga naar instellingen
 2. Ga daar naar het tabblad "Lay-out", je ziet daar je factuur lay-outs. Er staat al een standaard lay-out in het Nederlands.
  factuur-andere-taal1
 3. Klik op "Voeg een nieuwe factuur lay-out toe" en er opent een nieuw scherm waarop een voorbeeld factuur te zien is. Je hebt dan diverse mogelijkheden om je factuur lay-out aan te passen. Alle mogelijke wijzigingen staan in de rechterzijbalk benoemd.
 4. Onder het kopje "Aangepaste teksten" vind je alle teksten die op je factuur te zien zijn, deze kun je zelf vertalen naar het Engels. Wanneer je onder aangepaste teksten Verzendadres aanvinkt en je scrolt daar een klein stukje naar beneden dan zie je daar de variabele {klant_land_buitenland} staan. Deze variabele zorgt ervoor dat het land waar je klant gevestigd is altijd in het Engels wordt weergegeven op de factuur of offerte.
  factuur-andere-taal2
 5. Het is mogelijk om elk woord dat op de lay-out staat, te vervangen voor een ander woord. In dit geval dus een woord in een andere taal. Daarvoor klik je op "aangepaste teksten" en vink je "overige woorden" aan.

  factuur-andere-taal3
  Hier vind je (soms moet je even scrollen) elk woord terug die je daar kan vervangen voor elk woord naar keuze.

  Let op: De aanpassingen die je maakt gelden voor alle facturen & offertes die deze lay-out gaan gebruiken of voor alle facturen die de lay-out gebruiken en nog niet definitief gemaakt zijn. Facturen die al definitief gemaakt zijn blijven de oude lay-out gebruiken en blijven dus ongewijzigd!