Instellen van iDEAL betalingen

We werken samen met de Nederlandse betaalprovider Mollie voor het aanbieden van een (online) betaaloptie bij facturen in Rompslomp. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je (via Mollie) de iDEAL betaaloptie in Rompslomp activeert.

Om gebruik te kunnen maken van deze dienst van Mollie heb je een zakelijke bankrekening nodig en een KVK-inschrijving. Let op: Vanwege de huidige wetgevingen zal Mollie de nodige informatie over jouw bedrijf opvragen om zo te weten te komen wie ze als klant hebben. Zij hebben een keuze gemaakt om bepaalde bedrijven niet toe te laten. Bekijk hier welke producten en diensten Mollie niet accepteert.

Maak een account aan bij Mollie

Ga naar de website van Mollie om een nieuw account aan te maken. Vul alle benodigde gegevens in. Dit zijn o.a. je bedrijfsgegevens, informatie over je stakeholders, website-informatie, bankgegevens en een kopie van je identiteitsbewijs.

Bekijk hier het stappenplan voor het aanmaken van je Mollie account

Let op!

  • Bij stap 4 "Websiteprofiel" wordt er gevraagd een website-adres in te vullen. Als je geen website voor je bedrijf hebt, vul dan bedrijfsnaam.rompslomp.nl in. Je websiteprofiel zal in eerste instantie afgekeurd worden. Je zult dan een e-mail van Mollie ontvangen waarin je het volgende schriftelijk dient aan te geven:

    1. Dat je geen website hebt maar Mollie wilt gebruiken voor je facturen in Rompslomp.nl
    2. Wat je bedrijf precies doet en wat je verkoopt.
    3. Als je goederen verkoopt een factuur van de leverancier van deze goederen.
    4. Facturen van de verkoop van je goederen aan klanten.
  • Bij stap 5 "Betalingsmethodes" moet je minimaal iDEAL aanzetten, maar het is ook mogelijk om meerdere te kiezen, bijvoorbeeld iDEAL en PayPal.

Goedkeuring van je Mollie account

Na je eerste transactie van minimaal € 5,00 of wanneer je totale balans € 5,00 of meer is, keurt Mollie je account. Ze controleren je website, bankrekening en legitimatiebewijs. Dit duurt normaliter 1 of 2 werkdagen.

Lees hier meer info over de goedkeuring van je account

Koppel Mollie met Rompslomp

Als je profiel is goedgekeurd dan kun je Mollie koppelen met Rompslomp. Ga in je Rompslomp account naar "Instellingen" en dan naar het tabje "iDEAL". Hier klik je op "Connect via Mollie".

Rompslomp koppelen met Mollie

Log in met je Mollie accountgegevens en ga dan terug naar je Rompslomp instellingen. Als de iDEAL pagina niet veranderd is moet je deze even vernieuwen. Selecteer vervolgens je websiteprofiel en klik op "Opslaan". Je kunt nu facturen maken met een iDEAL betaallink.

iDEAL website koppeling

Meer informatie

Lees hier hoe je een iDEAL factuur maakt