Bijlagen toevoegen aan je factuur

Geschreven:

Het kan altijd zo zijn dat je graag jouw factuur wilt uitbreiden met extra informatie. Je kunt in dit geval gemakkelijk een document toevoegen aan jouw factuur. Dit kan bijvoorbeeld een begeleidende tekst zijn, maar ook een afbeelding of bestand. De bijlagen worden automatisch meegestuurd (als bijlage) wanneer je jouw factuur verzend.

Hoe voeg je een bijlage toe aan jouw factuur?

Ga via 'Facturen' naar de desbetreffende factuur. Je ziet dan in het rechterzijmenu het kopje “Bijlagen” verschijnen. Door op de button “Voeg bestanden toe” te klikken, kun je de documenten uploaden. Je kunt de bestanden ook gewoon in het scherm slepen, dan worden ze automatisch als bijlage toegevoegd.

Onderstaande afbeelding betreft een offerte, maar de werkwijze staat gelijk aan die voor een factuur:

Bijlage toevoegen

Hoe voeg je een standaard bijlage toe aan jouw factuur?

Het is ook mogelijk om een bijlage toe te voegen aan de lay-out van jouw factuur. Dan wordt deze bijlage altijd automatisch toegevoegd aan je factuur en hoef je dit niet handmatig meer te doen. Handig als je bijvoorbeeld altijd algemene voorwaarden met je factuur wilt meesturen! Je gaat als volgt te werk:

Ga via 'Instellingen' naar 'Lay-out' en kies bij je factuur lay-out voor 'aanpassen'.

Lay-out aanpassen

Nu opent onderstaand scherm en kan je in het rechterzijmenu kiezen voor 'Bijlagen.' Sleep hier of upload hier de bestanden die je standaard in de bijlage wilt versturen. Klik vervolgens op 'Opslaan'.

Standaard bijlage toevoegen