Klant contactgegevens importeren vanuit Excel

Om klanten te importeren kun je een Excelbestand uploaden naar Rompslomp. We leggen je hieronder uit hoe je dit kunt doen.

1. Ga naar contacten, klik op het tabje "Importeer" en vervolgens op "Excel of CSV"

Importeren-contacten

2. Download het voorbeeldbestand. Je kunt ook eerst je bestaande klantcontacten exporteren en dit Excel bestand gebruiken om vervolgens te importeren. LET OP: Gebruik je Numbers (Mac) zorg dan dat je het bestand exporteert naar een Excel bestand. Vervolgens dien je ook andere tabbladen in het bestand (zoals het werkblad aan de voorzijde) te verwijderen.

3. Vul nu al je klantcontactgegevens in in het gedownloade Excelbestand. Let op het volgende:
  • Het is belangrijk dat de kolommen allemaal voorkomen in het bestand en dat de naam hiervan identiek blijft.
  • Elke klant krijgt een klantnummer, standaard is dit K00001 etc. Wil je dus een passende nummering behouden dan zou je dit format aan moeten houden of het Klantnummer format aanpassen.

4. Bewaar het bestand en upload deze vervolgens naar Rompslomp.

contacten-importeren-format

Je klantgegevens zijn nu geïmporteerd in Rompslomp!