Bijlagen toevoegen aan je offerte

Het kan altijd zo zijn dat je graag jouw offerte wilt uitbreiden met extra informatie. Je kunt in dit geval gemakkelijk een document toevoegen aan jouw offerte. Dit kan bijvoorbeeld een begeleidende tekst zijn, maar ook een afbeelding of bestand. De bijlagen worden automatisch meegestuurd (als bijlage) wanneer je jouw offerte verzend.

Hoe voeg je een bijlage toe aan jouw offerte?

Ga via 'Offertes' naar de desbetreffende offerte. Je ziet dan in het rechterzijmenu het kopje “Bijlagen” verschijnen. Door op de button “Voeg bestanden toe” te klikken, kun je de documenten uploaden. Je kunt de bestanden ook gewoon in het scherm slepen, dan worden ze automatisch als bijlage toegevoegd.

offerte-bijlage-toevoegen

Hoe voeg je een standaard bijlage toe aan jouw offerte?

Het is ook mogelijk om een bijlage toe te voegen aan de lay-out van jouw offerte. Dan wordt deze bijlage altijd automatisch toegevoegd aan je offerte en hoef je dit niet handmatig meer te doen. Handig als je bijvoorbeeld altijd algemene voorwaarden met je offerte wilt meesturen! Je gaat als volgt te werk:

Ga via 'Instellingen' naar 'Lay-out' en kies bij je offertelay-out voor 'aanpassen'. Heb je nog geen aparte offertelay-out? Dan lees je hier hoe je een aparte lay-out voor offertes maakt

offerte-standaard-bijlage

Nu opent onderstaand scherm en kan je in het rechterzijmenu kiezen voor 'Bijlagen.' Sleep hier of upload hier de bestanden die je standaard in de bijlage wilt versturen. Klik vervolgens op 'Opslaan'.

offerte-layout-bijlage-toevoegen