Offerte nummering aanpassen

Geschreven:

Jouw digitale offertenummering kun je helemaal naar je eigen wens instellen.

Hoe pas je je offertenummering aan

1. Uiteraard log je eerst in op Rompslomp.nl

2. Ga naar instellingen (klik in het bovenste menu op je bedrijfsnaam en vervolgens op instellingen)

3. Ga daar naar het tabblad "Boekhouding". Je ziet daar de gegevens van je boekhouding zoals de start van je boekjaar, het begin van je boekhouding, en waar het hier om gaat: Je offertenummering. Hieronder een screenshot daarvan:

Boekhouding instellingen scherm

4. klik bij Volgend offertenummer op de link "(pas aan)" en er opent een nieuw scherm waarop jouw offertenummering te zien is. Zie hieronder hoe dit eruit ziet:

Offertenummering instellingen scherm

Let op: De aanpassingen die je maakt gelden voor alle offertes die deze layout gaan gebruiken of voor alle offertes die de layout gebruiken en nog niet definitief gemaakt zijn. Offertes die al definitief gemaakt zijn blijven de oude nummering gebruiken en blijven dus ongewijzigd!

Opmaak mogelijkheden van je offertenummering

Voor de opmaak van je offertenummer kun je de volgende velden gebruiken:

{jaar} : Het huidige jaar, 4 cijfers
{jaar(2)} : Het huidige jaar, 2 cijfers
{maand} : De huidige maand, 2 cijfers
{dag} : De dag van de maand, 2 cijfers
{volgnummer}: Het huidige volgnummer van dit boekjaar.
{volgnummer(x)} : Het volgnummer in x cijfers. Kies meer dan 2 en minder dan 8 cijfers.

Een voorbeeld is: {jaar}-{month}-{volgnummer(3)}. Dat wordt bijvoorbeeld: 2015-12-004.

Je offerte volgnummer aanpassen

Is je offertenummering opmaak voldoende maar wil je je volgnummer aanpassen? Dit kan bijvoorbeeld als je een offerte verwijderd hebt die al definitief gemaakt is. Je kunt dan jouw volgnummer terugzetten door het veld "Volgend offertenummer" te wijzigen.

Offertenummering instellingen scherm