Overstappen naar Rompslomp

Gebruik je op dit moment al een (online) boekhoudprogramma? Houd je zelf een boekhouding bij in bijvoorbeeld Excel en ben je hier niet tevreden mee? Of heb je je gehele boekhouding bij een boekhouder ondergebracht maar wil je toch meer inzicht krijgen?

Het is heel goed mogelijk om over te stappen naar een (ander) online boekhoudprogramma. Dit kun je op diverse manieren doen, aan jou de keus welke manier het best bij je past. Wij proberen het in ieder geval zo makkelijk mogelijk voor je te maken.

Optie 1: Nieuw boekjaar

Het makkelijkst is om vanaf jouw nieuwe boekjaar over te stappen naar een ander boekhoudprogramma. In de meeste gevallen is dit dus per januari. Heb je een jaarrekening van het voorgaande jaar dan kun je je beginbalans in Rompslomp opstellen.

Optie 2: Gedurende het boekjaar door handmatig invoeren

Wil je gedurende je boekjaar overstappen dan kan dit natuurlijk gewoon!
Jouw boekhoudprogramma heeft vast een export functie zodat je al je financiële gegevens in één overzicht hebt staan. Deze facturen kun je vervolgens in Rompslomp.nl handmatig invoeren of importeren met behulp van Excel.

Optie 3: Gedeelde invoer

Je kunt er ook voor kiezen om een deel van je boekhouding in je oude pakket te houden en vanaf het moment dat je overstapt alles in Rompslomp bijhoudt. Het nadeel hiervan is wel dat je geen totaal jaaroverzicht hebt in Rompslomp en dat je bij je jaarlijkse opgave alle informatie moet gaan samenvoegen uit beide systemen.

Heb je al een online boekhoudprogramma en ga je deze opzeggen? Check dan even dat je op tijd alle gegevens eruit haalt!

Handige handleidingen als je overstapt:

Hulp nodig?

Heb je de overstap gemaakt naar Rompslomp en heb je vragen die je niet terug kunt vinden in onze online support sectie? Stuur dan een mail naar support@rompslomp.nl, ons supportteam helpt je graag verder!