Ecwid koppeling voor webshops

Je kunt je Rompslomp boekhouding koppelen met je social media webshop via Ecwid. Zo kun je gemakkelijk bestellingen en facturen overzetten naar je boekhouding.

Hoe werkt de Ecwid koppeling?

Voor de koppeling tussen Rompslomp en Ecwid werken we samen met Webwinkelfacturen.nl. Zij zijn de tussenpartij die de koppeling tussen Ecwid en Rompslomp gemaakt hebben en actief onderhouden.

Is de koppeling gemaakt hebt en wordt er iets besteld in jouw Ecwid webshop? D an zorgt de koppeling ervoor dat de verkopen in Ecwid automatisch worden doorgezet naar Rompslomp. Stel zelf in wanneer dit precies gebeurd, bijvoorbeeld na verzending of na afronden van de bestelling. Nadat het uitvoeren van alle controles wordt alle bestelinformatie naar Rompslomp verstuurd. Denk aan producten, prijzen, btw, verzendkosten en debiteurgegevens. Deze gegevens worden ieder uur overgezet naar je boekhouding. Van elke bestelling wordt er automatisch een factuur aangemaakt in Rompslomp (als je die doorzet).

Lees hier de volledige stap voor stap handleiding

Hoe activeer je de koppeling?

Om de integratie te kunnen realiseren heb je een Ecwid webshop nodig en een account bij Webwinkelfacturen.nl. Je installeert de koppeling via de Ecwid Appstore (je moet inloggen). Je gaat naar de Appstore en zoekt op Rompslomp. De app van webwinkelfacturen komt dan vanzelf tevoorschijn.

Vanuit het account van webwinkelfacturen.nl zul je moeten koppelen met je Rompslomp boekhouding. De authenticatie met Rompslomp loopt via een beveiligde OAuth verbinding.

Bekijk de koppeling in de Appstore van Ecwid

Wat kost de koppeling?

Rompslomp berekent geen extra kosten voor de integratie.

Lees hier alle informatie over de kosten die Ecwid in rekening brengt

Producten matching met Rompslomp

Wanneer je producten verkoopt via je webshop dan worden deze automatisch op de factuur gezet in Rompslomp. Hierbij is het belangrijk dat de koppeling het verkochte product kan matchen met een product in Rompslomp. Als dit niet kan dan zal de koppeling een nieuwe product aanmaken in Rompslomp. De koppeling kijkt voor de matching naar: SKU -> EAN - > productcode -> productid -> deel van de naam.

Zo zorg je voor een goede matching van producten:

  • Vul de SKU, EAN of productcode altijd in bij het veld productcode of in de naam van het product
  • Zorg voor een gelijke benaming van de producten in Rompslomp en je webshop software

Lees hier meer info over de matching

Is de matching niet gelukt en is de factuur al aangemaakt? Dan kun je handmatig de juiste koppeling nog maken. Lees hier hoe je een factuurregel koppelt met een voorraadproduct

Acties in Rompslomp na overzetting

Er wordt een conceptfactuur in Rompslomp aangemaakt van iedere bestelling die je doorzet. Volg onderstaande stappen om deze factuur correct in je boekhouding te zetten.

  1. Controleer of de concept factuur correct is. Controleer ook goed of je de factuur kunt matchen met de bestelling uit je webshop.
  2. Maak na controle de concept factuur definitief. Op dat moment wordt het echt in je boekhouding verwerkt. Heb je veel concept facturen die je definitief moet maken en ben je er zeker van dat ze kloppen? Lees hier hoe je meerdere facturen in één keer definitief maakt.
  3. Verwerk ook de betaling van de factuur in je boekhouding. Standaard wordt de factuur aangemaakt met een betaalstatus "niet betaald".

Heb je hulp nodig bij de koppeling?

Webwinkelfacturen.nl kan jou het beste verder helpen wanneer je vragen hebt over de werking van de koppeling. TIP: Je kunt de installatie ook aan hen uitbesteden. Voor een installatie brengen ze € 39,50 exclusief btw in rekening. Zorg dat je deze handleiding met uitleg over de koppeling hebt gelezen. Uiteraard staan wij voor je klaar als je vragen hebt over Rompslomp gerelateerde zaken.