Factuur die reeds (deels) betaald is aanmaken

Geschreven: 

Maak jij een factuur die je direct laat betalen? Bijvoorbeeld als je klant direct heeft gepind? Dan is het handig om dit direct aan te geven op de factuur, zodat de klant niet per ongeluk de factuur nogmaals voldoet. Ook als je klant meteen een voorschot betaald voor de factuur dan is het handig dit op de factuur te vermelden.

Wanneer je een factuur maakt, kun je bij betalingsinformatie aangeven met welke betalingsmethode deze betaald moet worden. Is je factuur al betaald dan kies je hier voor 'Reeds betaald'. De betalingsinformatie tekst op je factuur wordt hier dan op aangepast.

Factuur reeds per pin of kas betaald?

Deze mogelijkheid is met name erg handig als jij je klanten direct laat betalen, per kas of per pin. Je kunt dan super snel je factuur maken met de Rompslomp app en direct aangeven dat deze betaald is.

factuur-reeds-betaald

Je kunt hier kiezen voor 'Reeds contant betaald' of 'Reeds per pin betaald', in dat geval wordt ook meteen de betaling voor je ingevuld en kun je deze met 1 druk op de knop inboeken.

Wanneer je nog geen pinrekening op je balans hebt aangemaakt krijg je eerst een melding te zien. Je dient deze pinrekening dan nog zelf aan te maken. Doe dit als volgt:
- Ga naar 'Boekhouding'
- Klik op de rekening 'Liquide middelen'
- Klik in de rechterbalk op 'Nieuwe rekening'
- Voeg daar een rekening 'Pinbetalingen' toe

Aanbetalingen of voorschot factuur

Wil je een factuur maken waarbij je klant al een aanbetaling of voorschot heeft gedaan? Of wil je op de factuur de betalingsinformatie aanpassen?

In dat geval gebruik je de optie bij betalingsmethode 'Aangepast'. Je kunt de betalingsinformatie tekst die op je factuur komt dan helemaal naar wens aanpassen.