Bol.com koppeling voor verkooppartners Bol.com

Je kunt je Rompslomp boekhouding koppelen met je Bol.com verkoopplatform en zo gemakkelijk bestellingen en facturen overzetten naar je boekhouding.

Hoe werkt de Bol.com koppeling?

Voor de koppeling tussen Rompslomp en Bol.com werken we samen met de tussenpartij Webwinkelfacturen.nl. Zij hebben de koppeling tussen Bol.com en Rompslomp gemaakt en onderhouden deze ook.

Wordt er na het maken van  de koppeling iets besteld via je Bol.com verkoopplatform? D an zorgt de koppeling ervoor dat de verkopen in Bol.com automatisch worden doorgezet naar Rompslomp. Stel zelf in wanneer dit precies gebeurt, bijvoorbeeld na verzending of na afronden van de bestelling. Na uitvoering van de nodige controles wordt alle bestelinformatie zoals: producten, prijzen, btw, verzendkosten en debiteurgegevens naar Rompslomp verstuurd. Deze gegevens worden ieder uur overgezet naar je boekhouding. Van elke bestelling wordt er automatisch een factuur aangemaakt in Rompslomp (als je die doorzet).

Lees hier de volledige stap voor stap handleiding

Hoe activeer je de koppeling?

Om te kunnen koppelen heb je een Bol.com verkooppartner account nodig en een account bij Webwinkelfacturen.nl. Koppel vanuit het account van webwinkelfacturen.nl met je Rompslomp boekhouding. De authenticatie met Rompslomp loopt via een beveiligde OAuth verbinding.

Meld je hier aan om de koppeling te activeren

Wat kost de koppeling?

Rompslomp berekent geen extra kosten voor de integratie.

Webwinkelfacturen.nl berekent kosten voor het gebruik van deze koppeling.

Lees hier alle informatie over de kosten

Producten matching met Rompslomp

Wanneer je producten verkoopt via je webshop dan worden deze automatisch op de factuur gezet in Rompslomp. Hierbij is het belangrijk dat de koppeling het verkochte product kan matchen met een product in Rompslomp. Lukt dit niet dan maakt de koppeling een nieuw product aan in Rompslomp. De koppeling kijkt voor de matching naar: SKU -> EAN - > productcode -> productid -> deel van de naam.

Zo zorg je voor een goede matching van producten:

  • Vul de SKU, EAN of productcode altijd in bij het veld productcode of in de naam van het product
  • Zorg voor een gelijke benaming van de producten in Rompslomp en je webshop software

Lees hier meer info over de matching

Is de matching niet gelukt en is de factuur al aangemaakt? Maak dan handmatig alsnog de juiste koppeling. Lees hoe je een factuurregel koppelt met een voorraadproduct

Acties in Rompslomp na overzetting

Zoals gezegd wordt er een concept factuur in Rompslomp aangemaakt van iedere bestelling die je doorzet. Volg onderstaande stappen om deze factuur correct in je boekhouding te zetten.

  1. Controleer of de conceptfactuur correct is. Check ook goed of je de factuur kunt matchen met de bestelling uit je webshop.
  2. Maak na controle de concept factuur definitief. Op dat moment wordt het echt in je boekhouding verwerkt. Heb je veel concept facturen die je definitief moet maken en ben je er zeker van dat ze kloppen? Lees hier hoe je meerdere facturen in één keer definitief maakt.
  3. Verwerk ook de betaling van de factuur in je boekhouding. Standaard wordt de factuur aangemaakt met een betaalstatus "niet betaald".

Heb je hulp nodig bij de koppeling?

Webwinkelfacturen.nl kan jou het beste verder helpen wanneer je vragen hebt over de werking van de koppeling. TIP: Je kunt de installatie ook aan hen uitbesteden. Voor een installatie brengt Webwinkelfacturen € 39,50 excl btw in rekening. Wees er ook zeker van dat je deze handleiding met uitleg over de koppeling hebt gelezen.
Uiteraard staan wij voor je klaar als je vragen hebt over Rompslomp gerelateerde zaken.