Betalingen verwerken

Geschreven: 

Gemakkelijk betalingen verwerken in je boekhouding? In Rompslomp beheer en verwerk je al je betalingen, handmatig of via de bank, vanuit één handig overzicht!

Jouw boekhouding is up-to-date als je al je zakelijk gerelateerde betalingen in je boekhouding hebt verwerkt. Zijn mijn facturen al betaald? Heb ik mijn uitgaves al ingeboekt? Mis ik inkomsten of uitgaven? Allemaal vragen die je jezelf vast wel eens gesteld hebt tijdens het bijwerken van je boekhouding.

Als ondernemer wil je grip houden op je uitgaven, inzicht krijgen in betalingen en natuurlijk een kloppende boekhouding hebben. In Rompslomp kun je dan ook gemakkelijk al je betalingen importeren en verwerken in je boekhouding.

Betalingen verwerken in je boekhouding

Het toevoegen van betalingen aan je boekhouding

In Rompslomp kun je op drie manieren nieuwe betalingen aan je boekhouding toevoegen: Met behulp van de bankkoppeling, het importeren van bankmutaties middels een MT940 of CAMT.053 bestand, of door handmatig betalingen toe te voegen.

Automatische bankkoppeling

Wil je automatisch al je banktransacties in je betalingen overzicht importeren? Je kunt je bank (automatische bankkoppeling) koppelen met Rompslomp via de Visma bankkoppeling. Rompslomp werkt samen met Visma om jouw bankrekening te kunnen koppelen.

Lees hier hoe je de bankkoppeling kunt instellen

Bankmutaties importeren

Het uitlezen van je bankmutaties naar je boekhoudpakket is een zeer handig hulpmiddel om de geldstromen van jouw bedrijf goed en eenvoudig te verwerken in je boekhouding. Met Rompslomp bankmutaties importeer je in een stap al je bankmutaties en verwerk je deze in een handomdraai naar uitgaven, inkomsten of andere posten.

We hebben onderstaande handleidingen voor je geschreven over bankmutaties:
Bankmutaties exporteren vanuit je bank
Bankmutaties importeren naar Rompslomp
Betalingen verwerken in je boekhouding

Handmatig betalingen toevoegen

Let op: Als je gebruik maakt van de bankkoppeling of het importeren van het MT940/CAMT.053 bestand, raden we AF om handmatige betalingen toe te voegen. Het toevoegen van een handmatige betaling kan zorgen voor een saldo verschil.

Je kunt ook handmatig nieuwe betalingen toevoegen aan Rompslomp. Deze manier is vooral handig als je bijvoorbeeld kasbetalingen hebt ontvangen of betaald hebt, als je om wat voor reden dan ook niet met bankmutaties wilt werken, of als je ander soort betalingen wilt verwerken die niet in je bankmutaties terugkomen.

We hebben onderstaande handleidingen voor je geschreven over betalingen:

Handmatig betalingen toevoegen aan je boekhouding
Betalingen verwerken in je boekhouding
Deelbetalingen verwerken in je boekhouding