Scan & Herken functie voor bonnen en facturen

In dit artikel

Met onze schoenendoos kun je al gemakkelijk je bonnen en facturen uploaden en inboeken. Heb je nou heel veel bonnetjes? Dan kan er ongemerkt wel wat tijd in het inboeken gaan zitten. Als je dit wilt automatiseren dan kun je hier de Scan & Herken add-on voor gebruiken. Je bonnen worden dan automatisch ingelezen en het handmatig inboeken is verleden tijd. Je hoeft het alleen nog maar even te checken. In dit artikel laten we je zien hoe je je bonnen automatisch kan laten inlezen en hoe je de Scan & Herken add-on activeert.

1. Add-on activeren

Je activeert eerst de Scan & Herken add-on. Je gaat hiervoor via instellingen naar het tabje 'Scan & Herken'. Hier kan je de add-on activeren.

2. Automatisch herkennen van bonnen en facturen in de schoenendoos

Zodra je de add-on hebt geactiveerd, zal deze functie de bonnen en facturen in de schoenendoos automatisch herkennen. Lees hier hoe je je bonnen en facturen in de schoenendoos kunt uploaden.

Je opent de schoenendoos en ziet hier de bonnen staan. Een klein vinkje achter de bestandsnaam betekent dat het document succesvol is herkend. Klik rechts op de groene knop 'Boek in'.

schoenendoos bestanden

In het uitgavescherm wordt bevestigd dat je bon is herkend.

factuur herkend

Je ziet de bon die je hebt geüpload, met daaronder de uitgaveregels. De uitgaveregels zijn hierbij automatisch ingevuld door de Scan & Herken functie. Check voor de zekerheid even of de bedragen, btw-tarieven en het totaalbedrag kloppen. De Scan & Herken vult ook contactgegevens in. Controleer deze ook.

Als alles klopt hoef je alleen nog op 'Maak uitgave aan' te klikken en je hebt de bon ingeboekt!

3. Scan & Herken tegoed

Het is afhankelijk van je pakket hoeveel credits er zijn inbegrepen per maand. 

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je meer credits nodig hebt. Wanneer je de Scan & Herken add-on geactiveerd hebt kun je extra bundels met Scan & Herkencredits aankopen. 

4. Ondersteunde bestandsformaten

Momenteel is Scan & Herken beschikbaar voor PDF-bestanden en afbeeldingen in JPG, GIF en PNG-formaat. Als je een e-mail met een dergelijk bestand als bijlage naar de schoenendoos stuurt, wordt automatisch de bijlage gebruikt.