Tips Starter
28 december 2016

6 Handige gratis tools voor ondernemers

Ondernemers hebben al genoeg kosten. In dit blog lees je hoe je kan besparen door gebruik te maken van een aantal gratis tools op internet.

Afbeeldingen bewerken met GIMP

Iedereen moet wel eens een plaatje bewerken. Wil je iets op je website zetten, wat tekst erbij, formaat aanpassen en andere kleine werkzaamheden. Om hiervoor een programma als Photoshop aan te schaffen is een beetje overdreven.

Gebruik GIMP

Gimp is een foto bewerkingsprogramma met veelal dezelfde tools als Photoshop, maar volledig gratis en opensource. Het programma is te downloaden op elk besturingssysteem en de basis is gemakkelijk onder de knie te krijgen met de uitgebreide tutorial die ze aanbieden op deze pagina.

gimp

Bewaar je data veilig en overal beschikbaar met Dropbox

Veel ondernemers zijn veel onderweg. Als je voor je onderneming veel reist of op verschillende locaties werkt, is het handig dat je altijd bij je bestanden kan. Online opslag kan hier een uitkomst bieden. Diensten als Dropbox of Google Drive bieden gratis redelijk veel online opslag aan. Voor een maandelijks bedrag kan dit uitgebreid worden. Bij Dropbox krijg je 2gb gratis opslag. Dit is handig om je belangrijkste bestanden op te slaan voor het geval je pc crashed of gestolen wordt.

dropbox

Vergeet nooit meer een wachtwoord met Keepass

Alles waar je online een account voor aanmaakt heeft een wachtwoord nodig. We weten dat overal hetzelfde wachtwoord gebruiken niet veilig is. Voor al deze online diensten een uniek wachtwoord onthouden is lastig, en het worden er steeds meer.

Gebruik Keepass

Keepass is gratis software die je helpt je wachtwoorden veilig op te slaan en makkelijk te gebruiken. In Keepass wordt een zogenoemde wachtwoorden kluis gemaakt waar jij al je gebruikersnamen en wachtwoorden in kan opslaan. Ook kan Keepass automatisch inloggen op de websites waar jij dit wilt.

keepass

Gun je ogen rust met F.lux

Ondernemers werken hard, soms iets te hard waardoor je in de nachtelijke uurtjes nog door moet werken. Iedereen die wel eens tot diep in de nacht heeft gewerkt weet hoe storend het harde blauwe licht van een computer of laptop kan zijn.

Gebruik F.lux

F.lux is een gratis programma wat de kleuren op je scherm filtert zodat je ogen minder moe worden. Overdag is je scherm prima zoals het is, scherp en helder. F.lux past in de middag de kleuren op je scherm zo geleidelijk aan dat je het verschil niet zal merken als je zit te werken. Maar verschil is er weldegelijk, en het scheelt enorm. Ze zeggen dat je niet kan slapen door het blauwe licht van je computer, f.lux is hier de uitkomst.

flux

Online notities maken en brainstormen

Heb jij wel eens een geweldig idee voor je onderneming die je de volgende dag compleet vergeten bent? Dit gebeurt je nooit meer als online en op je smartphone notities bijhoudt.

Gebruik Evernote

Evernote is een online platform en app die waarin je je notities kan bijhouden. Op Evernote kan je gemakkelijk ideeën brainstormen, notities maken en dit alles overzichtelijk terugvinden in een tijdlijn.
Evernote is overal te bereiken via een browser of via de app. Ook kan je ideeën simpel delen met vrienden of collega’s of zelfs samen in een notitiegroep werken.

evernote

Online project organisatie

Als ondernemer is het handig om je project in kaart te brengen. Je heb altijd meerdere dingen waar je mee bezig bent en verliest snel het overzicht.

Gebruik Trello

Met Trello breng je heel simpel al je projecten en bezigheden in kaart in een mooi overzichtelijk whiteboard. Elk onderdeel van je project kan je in kaart brengen, toedelen aan personen en als gedaan markeren. Dit alles en nog veel meer opties maakt het werken als ondernemer vele malen overzichtelijker.

trello

Geschreven door Niels Koning

Kom erachter hoe Rompslomp werkt door het
vrijblijvend gratis uit te proberen.