24 maart 2020

Hoe ondersteun je elkaar als ondernemer in deze tijd van Corona crisis?

We worden allemaal geraakt door COVID-19 en de gevolgen ervan op de economie. Op internet zijn al vele artikelen te vinden die voorspellen hoe de economische groei zal stagneren in ons land en de rest van de wereld. Maar wat we allemaal voelen als ondernemer is de stagnatie in omzet. Misschien ben je ziek, of zijn je klanten ziek. Moest je je zaak sluiten of zie je hoe de ondernemers in jouw omgeving nu struggelen. Hoe ondersteun je elkaar als ondernemer?

Wij hebben 5 tips hoe we met compassie voor elkaar als ondernemers deze tijd zo goed mogelijk kunnen overbruggen. Mocht je nog meer tips hebben, mail ze gerust naar info@rompslomp.nl!

Help andere ondernemers die het moeilijk hebben

Ervaar jij niet of deels de gevolgen van het coronavirus? Wellicht heb je nu wel wat meer tijd over dan normaal en kun je deze tijd gebruiken om andere ondernemers die het een stuk moeilijker hebben te helpen met jouw kennis. Stel je bent marketeer en hebt nog gewoon werk dan zou je ondernemers die nu zonder klanten zitten kunnen helpen met tips, of ben je jurist dan zijn er zat ondernemers die jouw advies goed kunnen gebruiken. Laten we als ondernemers onder elkaar, elkaar een steuntje in de rug geven. 

Steun lokale ondernemers

Koop bij de kruidenier op de hoek. Haal brood bij de bakker in jouw stad. Horecagelegenheden of winkels die gesloten zijn verkopen misschien wel cadeaubonnen die je later kunt verzilveren. Dit lijken kleine gebaren maar doen erg veel voor de omzet van de kleine ondernemer en geven vertrouwen!

Blijf in contact met elkaar

Nee niet fysiek (handjes schudden even achterwege laten), maar praat met elkaar. Deel tips. Bel elkaar. Wij bij Rompslomp werken ook vanuit huis en hebben contact met elkaar door met elkaar te videobellen. Zo blijf je in contact met collega’s of andere ondernemers en voel je je minder alleen in een turbulente periode. Je kan ook deelnemen aan ons speciaal opgerichte Slack kanaal, waar je kan chatten met andere Rompslomp gebruikers en met ons.

Wees creatief in manieren om omzet te genereren

Als je coach bent kan je wellicht een online livesessie organiseren. Of misschien kan je die ene afspraak wel op afstand doen via Skype. Of misschien is dit wel het moment bij uitstek om je boekhouding even bij te werken. Misschien lukt het zelfs wel om jouw producten die je normaal in de winkel verkoopt nu online te verkopen. Alle beetjes helpen :-) 

Voorkom paniekvoetbal

Laat je niet meeslepen in de beslissingen van andere ondernemers, maar vertrouw op jouw intuïtie. Jij kent je bedrijf het beste, want jij hebt het gemaakt. Vergeet daarbij ook niet dat jij niet je bedrijf BENT, maar dat jij je bedrijf hebt gemaakt. Alles wat in je bedrijf zit, zit in jou. En daarmee is het ook helemaal aan jou wat te doen. Wel/niet je winkel sluiten, wel/niet 1 op 1 sessies laten doorgaan. Schrijf je worst case scenario op, zodat je kunt relativeren wat het ergste is dat kan gebeuren met jouw bedrijf, maar schets ook de best case scenario. Daarop volgend: wellicht is deze ‘coronapauze’ wel goed omdat je eigenlijk teveel uren draaide. Of omdat de vraag op een lager pitje staat kan je nu eindelijk tijd besteden aan dat nieuwe verdienmodel of nieuwe dingen leren.

Hopelijk helpen deze tips je voor een positieve vibe en kom je zo iets relaxter door de corona crisis heen. Praat met ons en andere ondernemers op ons Slack kanaal, hier zijn reeds al hele goede tips gedeeld en ook verhalen van andere ondernemers. Deel ook jouw tips en verhaal!

Geschreven door de Rompslomp redactie

Kom erachter hoe Rompslomp werkt door het
vrijblijvend gratis uit te proberen.